donderdag 30 augustus 2012

Frisse yoghurtdrank met mango en munt

De grootste hittegolf lijkt alvast voorbij, maar met een fris en lekker drankje kan je ook gerust nog 'nazomeren'! :)  Deze yoghurtdrank is erg snel en gemakkelijk te maken en je kan er zowel volwassenen als kinderen mee plezieren. In één teug dronk kleine Lucas zijn glaasje leeg en na afloop vroeg hij meteen nog een glas... En ook ikzelf liep al snel met een tweede glas rond. Je kan dus wel zeggen dat het hier in de smaak viel!


Dit heb je nodig:
(voor een 4-tal glazen)

1 rijpe (!) mango --> als hij licht indrukbaar is en lekker geurt dan is hij rijp :)
300 ml yoghurt zonder suiker, GEKOELD
100 ml citroensap (1 grote citroen)
40g witte suiker
een handjevol verse muntblaadjes

EXTRA: een blender


Schil de mango en snijd het vruchtvlees rond de pit eraf.
Doe alle ingrediënten samen in de blender, maar hou wel enkele muntblaadjes achter ter decoratie.


Mix alles op hoge snelheid tot je een egaal mengsel bekomt.
Goed gekoeld is het drankje op z'n best!

Smakelijk!!!


(gebaseerd op een receptje uit 'Simply You', magazine van Carrefour)

maandag 27 augustus 2012

Bladerdeeghapjes met geitenkaas en peer

Super gemakkelijke bladerdeegtaartjes met een heerlijke smaak. En ze zien er nog leuk uit ook. Een ideaal aperitiefhapje of tussendoortje! Ik ga ze alvast nog vaker maken :)


Dit heb je nodig:
(voor zo'n 30 rondjes)

1 rol bladerdeeg (uit het koelvak)
1 rol geitenkaas
1 grote rijpe peer
1 eetlepel vloeibare honing
1 eetlepel olijfolie
enkele takjes verse rozemarijn
peper en zout

Verwarm al meteen de oven voor op 200°C.

Steek uit het bladerdeeg (m.b.v. bijvoorbeeld een glas) rondjes van 5 à 6 cm en leg ze op een vel bakpapier of op een bakmatje. De overschot van het deeg rol je telkens weer uit met een deegroller en daar kan je dan nieuwe rondjes uit steken.


Leg op elk plakje deeg een fijn sneetje geitenkaas en een stukje peer. De peer hoef je niet te schillen (wel de schil even goed wassen natuurlijk!).


Druppel wat honing en wat olijfolie over elk 'taartje' en werk alles tenslotte af met rozemarijn, peper en zout.


Plaats de bladerdeeghapjes zo'n 12 - 15 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven.

Genieten maar!

 
 
(gebaseerd op een recept uit het magazine van Delhaise)

donderdag 23 augustus 2012

Luchtige maistaart

Maistaart... Ik had het nog nooit gegeten maar toen ik dit receptje vond leek het me wel de moeite het eens uit te proberen. En daar heb ik zeker geen spijt van! De structuur van deze taart zit een beetje tussen taart en cake in en de knapperige maiskorrels in én op de taart maken ze erg aangenaam om te eten. Bovendien zorgt het heerlijke aroma van de basilicum voor een extra frisse toets!


Dit heb je nodig:

twee handjesvol verse basilicum
1 grote snee gekookte ham
200g maïszetmeel (= Maïzena)
1 zakje gedroogde gist
3 eieren
100 ml room (+/- 30% vet --> staat op de verpakking vermeld)
100g goede boter, gesmolten (in de microgolf of op het vuur)
100g maïskorrels (uit blik, uitgelekt)
peper en zout

EXTRA: cakevorm, bij voorkeur een springvorm

Verwarm al meteen de oven voor op 200°C want het taartbeslag is snel klaar :)

Doe de maïzena en de gist samen in een mengkom, maak een kuiltje in het midden en breek daarin de eitjes.


Roer goed met een garde en voeg beetje bij beetje de room en de boter toe. Blijf ondertussen goed roeren.

 

Hou enkele basilicumblaadjes achter voor de decoratie achteraf. Pluk al de overige basilicumblaadjes van de takjes en snijd ze wat kleiner.
Ook de ham snijd je in stukjes.


Voeg nu de basilicum, de ham en het grootste deel van de maiskorrels toe en roer ze door het beslag. Hou nog wat maiskorrels over voor de decoratie achteraf.
Voeg naar smaak ook wat peper en zout toe en roer nogmaals.


Leg een stukje bakpapier op de bodem van de cakevorm, strijk de randen (met een stukje keukenrol) in met wat boter en giet het beslag in de vorm.


Laat de taart 10 minuten bakken in de op 200°C voorverwarmde oven. Zet dan de oven op 180°C en laat de taart nog 20 minuten verder bakken.

Haal de taart uit de vorm als ze licht is afgekoeld, bestrooi ze met de achtergehouden maiskorrels, leg de basilicumblaadjes bovenop en serveer met bijvoorbeeld een slaatje. Smakelijk!

 

(recept uit 'Simply You', het magazine van Carrefour)

maandag 13 augustus 2012

Smeuïge cupcakes met banaan en kaneel

Deze heerlijke cupcakes maakte ik al een tijdje geleden, maar het was er nog steeds niet van gekomen het receptje te posten. In ieder geval wil ik jullie dit recept niet onhouden... de cakejes zijn immers overheerlijk!!


Wat heb je nodig ?
(voor 12 cupcakes)

125g zelfrijzend bakmeel
125g boter (ik gebruik steeds 110g GESMOLTEN ongezouten roomboter + 15g vloeibare bakboter)
125g ruwe rietsuiker (zie foto hieronder)
2 eieren
2 à 3 eetlepels (= 30 à 45 ml) melk
2 kleine bananen (of 1,5), geplet met een vork
1/2 theelepel kaneelpoeder
scheutje honing

EXTRA: muffinvorm(en) + papieren vormpjes








Ditmaal heb ik per uitzondering geen foto's van de werkwijze, maar dit receptje is zo simpel dat dat eigenlijk ook niet nodig is!

Je doet gewoon alle ingrediënten samen in een grote kom terwijl je de hele tijd goed blijft roeren met een garde. Enkel de melk hou je nog even achterwege. Voeg deze op het einde al roerend toe.

Vul nu de cupcakepapiertjes met het beslag. Tip: met behulp van een ijsschep gaat dit heel goed en kun je gemakkelijk doseren! :)

Zet de cupcakes zo'n 20 minuten in een op 170°C voorverwarmde oven. Smakelijk!!!