woensdag 27 februari 2013

Mijn eigen boek! --> Olala Chocola! Pralines maken voor beginners

Wie Eva's Smulhuisje via Facebook volgt was vast al op de hoogte en aandachtige bezoekers hebben de nieuwe pagina op deze blog misschien al ontdekt...
Ik heb namelijk een boek geschreven over pralines maken! Het is reeds enkele dagen online te koop, maar nu heb ik mijn boek ook eindelijk zélf in handen en wordt het natuurlijk tijd dat ik het stilaan 'aan de grote klok hang'. ;) Als auteur van 'Zoon met een gebruiksaanwijzing' (uitgeverij Houtekiet) heb ik natuurlijk al een beetje ervaring, maar het blijft toch reuzespannend hoor!

Bij deze stel ik zeer graag aan je voor: Olala Chocola!

 

Zo luidt de flaptekst:

Zelf mooie, lekkere pralines maken zonder enige voorkennis of ingewikkeld materiaal? Dat kan, en wel met dit boek als leidraad.

In Olala Chocola! legt Eva Van der Linden in klare taal en aan de hand van veel foto’s uit hoe je een stukje chocolade omtovert tot een zinnenstrelende praline met een heerlijke vulling. Ze put daarbij uit haar eigen ervaring als hobbykok en chocoladeliefhebber. Stuk voor stuk zijn de recepten eenvoudig en bovenal zijn alle ingrediënten gemakkelijk te vinden.

Een must voor iedereen die van pralines houdt!


Laten we samen ook even door het boek bladeren...

Eerst krijg je een duidelijke opsomming van al het materiaal dat je nodig hebt om pralines te maken. Zoals je zal zien, gaat het zowat allemaal om materiaal dat de meeste mensen wel in hun keuken hebben liggen.

 
Vervolgens leg ik uitgebreid uit hoe je chocolade best verwerkt en hoe je op verschillende manieren de buitenkant van pralines kunt maken.
 

 
Op een eenvoudige manier pralines decoreren met een heel mooi resultaat? Ja hoor, ook hiervoor leg ik je verschillende werkwijzen uit.
 
 
Wat kun je zoal doen met overschotjes chocolade? Ook dat kom je in mijn boek te weten!
 
Vervolgens vind je in de tweede helft van mijn boek eigen samengestelde recepten voor allerlei vullingen. Je komt te weten hoe je lekkere ganaches, boterganaches en botercrèmes maakt. Ook leg ik uit hoe je helemaal zelf marsepein kunt maken en ook de werkwijze om zelf brésilienne te maken wordt uit de doeken gedaan.
 


 
Tot slot leg ik je nog uit hoe je chocoladeproducten best kunt bewaren.
 
Zo kan niets je nog tegenhouden om zelf aan de slag te gaan! ;)
 
Hoe kun je mijn boek nu bestellen?

Voor € 21,19 is Olala Chocola! van jou.

Het boek werd in eigen beheer uitgegeven en ligt niet in de boekhandel. Je kunt het wel op verschillende manieren bestellen.

--> ShopMyBook - snelste levering want daar worden de boeken gedrukt!
Betaalmogelijkheden:



--> Boek.be - hier kun je het boek bestellen en kiezen bij welke boekhandel - binnen België - je hem laat leveren. Afhankelijk van welke boekhandel je kiest dien je al dan niet op voorhand te betalen. (voordeel: geen verzendkosten / nadeel: redelijk lange leveringstijd)

--> webwinkels zoals Cosmox, Bol, ... (voorlopig nog niet beschikbaar)

--> bestellen bij de boekhandel: geef ISBN-nummer 9781616273873 op
en je boekhandelaar kan het boek voor jou bestellen.

--> Kom je in de buurt van Antwerpen? Dan kun je het boek ook bij me thuis afhalen.
Contacteer me via mijn contactformulier.

Nog even alle info op een rijtje:

Titel: Olala Chocola!
Ondertitel: Pralines maken voor beginners
Auteur: Eva Van der Linden
ISBN: 978 16 1627 387 3
Aantal pagina's: 62
Afwerking: paperback (zachte kaft) - full color
Formaat: 21cm x 21cm
Verkoopprijs: € 21,19
Publicatiedatum: 22/02/2013

zondag 24 februari 2013

Nutella-koekjes


Snel even lekkere koekjes bakken met een minimum aan ingrediënten? Dan zit je goed met deze choco-koekjes! Ze bevatten slechts drie ingrediënten en in zeven minuten zijn ze gebakken! Deze lekker zachte koekjes met chocosmaak vallen vast en zeker ook in de smaak bij kleine zoetebekjes! ;)


Dit heb je nodig:
(voor een 12-tal koekjes)

70g hazelnoot-choco, zoals Nutella of (nog beter!) bakkerschoco*
40g gewone bloem
12g geklutst ei

* Ik nam voor deze koekjes bakkerschoco (te koop bij de bakker dus) en ik kan dat zeker aanbevelen!


Roer alle ingrediënten goed door elkaar. Dit gaat het gemakkelijkst met behulp van een keukenmachine of mixer.


Verwarm de oven voor op 175°C.

Rol met je handpalmen balletjes van het mengsel ter grootte van 1/2 eetlepel. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Druk alle balletjes goed plat met de onderkant van een glas.


 
Bak de koekjes tenslotte zo'n 7 minuten in de op 175°C voorverwarmde oven.

Laat ze even op de bakplaat afkoelen en plaats ze daarna op een rooster tot ze volledig zijn afgekoeld.


Smakelijk!!

(receptje tegengekomen op Pinterest)

Aardappel-appelkoekjes met gerookte zalm en komkommer-yoghurtsausje

Ik maakte deze aardappelkoekjes al even geleden. Tijd om het receptje hier te posten, want dat wil ik jullie zeker niet onthouden... Dit gerechtje is écht waar zéér geslaagd!!  Het ziet er niet alleen leuk uit, het is gewoon ook heel erg lekker! :)


Dit heb je nodig:
(voor 2 personen of +/- 10 koekjes)

1/4 komkommer
10 kleine augurken
1/2 ui
1/2 doosje tuinkers
125 ml volle yoghurt
50g mayonaise
zout en peper
beetje witte kristalsuiker
1/2 ei
3 eetlepels bloem
375g aardappels
125g appels

Schil de aardappels en de appels en snijd ze allebei in blokjes. Kook ze samen ongeveer 20 minuten tot de aardappels goed zacht zijn.

Ondertussen maak je de saus...
Was eerst de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en schraap er met een lepeltje de zaadjes uit. Die mogen weg. Snijd dan de komkommer in kleine blokjes. Ook de augurken mag je fijn snijden. Ik maakte het mezelf gemakkelijk en nam hiervoor mijn groentenmolentje.
Let op: hou een beetje komkommerblokjes over voor de garnering.



Pel en versnipper nu ook de 1/2 ui. Je mag deze aan de komkommer & augurk toevoegen.
Knip de tuinkers uit het doosje en voeg ook deze toe.
Let op: hou ook een beetje tuinkers over voor de garnering.

 

Meng de yoghurt met de mayonaise door het komkommer-mengsel. Breng het sausje op smaak met wat zout, peper en een snuifje suiker.


Als de aardappels en de appels ongeveer 20 minuten gekookt hebben, mag je ze afgieten.
Stamp ze samen fijn met een pureestamper.
Kluts het eitje en voeg de helft ervan toe aan de aardappels-appels. Voeg ook de bloem toe. Roer alles goed door elkaar.

 

Verhit wat boter in een pan met anti-aanbaklaag en leg hoopjes van 1 eetlepel puree in de pan. Druk ze telkens een beetje plat. Je kunt van deze hoeveelheid ongeveer 10 koekjes bakken. Passen ze niet in 1x in de pan, bak ze dan in porties. Bak elke kant in zo'n 2 à 3 minuten goudbruin.
Leg een velletje keukenpapier klaar en laat ze daarop even uitlekken.
(Ik heb van deze stap geen foto's omdat ik even onder tijdsdruk stond ;))

Snijd de gerookte zalm in reepjes.

Presenteer de koekjes samen met de gerookte zalm en de komkommer-yoghurtsaus. Garneer het geheel met de achtergehouden stukjes komkommer en de tuinkers.

Smakelijk!!!

 
 
(receptje uit het maandblad 'Koken & Genieten')