donderdag 10 april 2014

Luchtige kaaskoekjes

Kleine luchtige kaaskoekjes op basis van cheddar: lékker! Ze zijn heerlijk knapperig wanneer ze pas gemaakt zijn; de dag nadien worden ze al iets slapper. Snel opeten is dus de boodschap, maar dat kan bij deze koekjes zéker geen probleem zijn!


Dit heb je nodig:

225 gram cheddar (blok of geraspt)
55 gram goede boter (gekoeld)
120 gram bloem
1/2 theelepel zout
2 eetlepels koud water

EXTRA: deegroller, kleine koekjessnijder


Rasp de cheddar met een grove rasp. Voeg de boter in blokjes toe. Doe tenslotte ook de bloem, het zout en het water in de kom en meng alles goed door elkaar. Meng en kneed met je handen tot een stevige bal.

Wikkel deze in vershoudfolie en plaats hem voor een twintigtal minuten in de koelkast.


Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Rol het deeg uit met behulp van een deegroller. Snijd er met een kleine koekjessnijder rondjes of vormpjes uit en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.



Bak de koekjes 15 minuten op 180°C. Klaar!



(recept van op verschillende blogs - aangepaste versie)