zaterdag 21 februari 2015

Gnocchi met courgette, tomaat en fetadip

Ik ben niet zo dol op pasta. Dat vermeldde ik al eerder en dat is dus nog steeds zo... MAAR deze gnocchi kon me daarentegen wél bekoren. Zodanig zelfs dat ik hem met plezier twee keer dicht bij elkaar klaarmaak. Mmm!!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 courgette
250 g kerstomaatjes
4 takjes verse basilicum
600 g verse gnocchi (pasta gemaakt van aardappelen, uit de koeltoog)
zout en peper
200 g fetakaas
3 crackers (à la Tuc)
100 ml slagroom (+/- 30% vet)
100 ml melk

Was de courgette en snijd hem in dunne schijfjes. De schil mag je er aan laten.
Was ook de kerstomaatjes en snijd ze in de lengte doormidden.


Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak er de gnocchi al roerend 2-3 minuten in. Voeg dan de courgette toe en bak nog 4-5 minuten verder. Bak daarna ook de tomaatjes kort mee. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Neem van het vuur en roer er ongeveer 2/3 van de (versnipperde) basilicumblaadjes aan toe.

Snijd de feta in blokjes en doe deze in de keukenmachine / blender (of eventueel in een schaal zodat je de staafmixer of een vork kan gebruiken om te mixen / pletten). Voeg de koekjes en daarna ook de slagroom en de melk toe. Breng op smaak met een beetje peper.


Giet de fetadip over de gnocchi en bestrooi met de overige 1/3 basilicumblaadjes (versnipperd) en een beetje peper. Smakelijk!!


(recept uit het magazine 'Koken en Genieten')