Artisjoktaart met zure room, kwark, Griekse yoghurt en parmezaan

Zachte artisjokharten in een knapperige bodem... simpel en heerlijk! Een hartige taart vol smaak waar je meteen blij van wordt!

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

10 artisjokharten (blik)
1 rol bladerdeeg
1 teentje knoflook
3 eieren
80 g plattekaas/kwark
120 g Griekse yoghurt
100 g zure room
150 ml room
60 g geraspte parmezaan
snuifje nootmuskaat
peper en zout


Verwarm de oven alvast voor op 200°C.


Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in schijven.

Rol het bladerdeeg samen met het toegevoegde bakpapier uit in een taartvorm van 26 cm doorsnede.

Pel en pers de knoflook en meng met de plattekaas/kwark, yoghurt, zure room, room, eieren, parmezaan, nootmuskaat, peper en zout.

Prik de bladerdeegbodem met behulp van een vork in zodat hij niet opbolt in de oven. Beleg de bodem met de artisjokken, verdeel het roommengsel erover.


Bak de taart in 45 minuten in de voorverwarmde oven en bedek met een velletje aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.

Lekker!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts