tag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post5218425741563215186..comments2024-03-27T09:40:39.026+01:00Comments on Eva's Smulhuisje: Pralines maken: algemeenEvahttp://www.blogger.com/profile/03241690746048531654noreply@blogger.comBlogger61125tag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-2137336551162406202024-01-27T14:08:26.768+01:002024-01-27T14:08:26.768+01:00MooiMooiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-10969085670091901602020-06-26T23:14:00.287+02:002020-06-26T23:14:00.287+02:00Hallo, ik kocht harde vormen bij Baktotaal (https:...Hallo, ik kocht harde vormen bij Baktotaal (https://www.bouwhuis.com/bonbonvorm-chocolate-world-kegel-24x-o29x25-mm) en deze zijn echt super, ze zijn wel wat duur maar echt geweldig en er zijn veel verschillende leuke vormen, ze komen super makkelijk los! En dan deze blog erbij super! Bedankt! ♡ Emmanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-74612309766677542222019-02-24T06:35:51.235+01:002019-02-24T06:35:51.235+01:00Ik zou heel graag een workshopje willen volgen...o...Ik zou heel graag een workshopje willen volgen...overdag. Suggesties ? "Regio" Kasterlee..<br />Een vriendin heeft ook interesse. ChristelAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-8953042211549171272018-01-02T19:05:06.433+01:002018-01-02T19:05:06.433+01:00ik heb net voor het eerst in m'n leven een pra...ik heb net voor het eerst in m'n leven een praline gemaakt in een vormpje waar er maar 1 inpaste ;-). Gewoon 9/10 van de pure chocolade smelten tussen de 45-50°C en dan de 1/10 (die fijngesneden is en al een 15-tal minuutjes in de koelkast staat) er aan toevoegen. Als je roert tot dat alle brokjes verdwenen zijn zou de chocolade nu een temperatuur moeten hebben van iets meer dan 30°C. Het vormpje volgieten en opnieuw laten leeglopen en een kwartiertje in de koelkast plaatsen (Na stollen kan je ze vullen en opnieuw afdekken met een laagje chocolade en opnieuw laten stollen). Als je pralines afgekoeld zijn dan kan je de vorm met wat kracht op de tafel gooien. En komen de krokante, glimmende pralines vanzelf los. Zeker het proberen waard!<br />Groetjes en veel succes --een hobbykok -- Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-85443594289886589052016-02-14T19:06:57.528+01:002016-02-14T19:06:57.528+01:00als jij er voor zorgt dat je je chocolade goed opw...als jij er voor zorgt dat je je chocolade goed opwarm tot 45 C en afkoelt (puur) 32 C moet het geen probleem zijn was je harde mold niet af met zeeg en geen olie gebruiken maar een beetje cacaoboter... gr... banket bakker....<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17691032783370665889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-67649912447165328042016-02-14T19:03:17.828+01:002016-02-14T19:03:17.828+01:00als jij er voor zorgt dat je je chocolade goed opw...als jij er voor zorgt dat je je chocolade goed opwarm tot 45 C en afkoelt (puur) 32 C moet het geen probleem zijn was je harde mold niet af met zeeg en geen olie gebruiken maar een beetje cacaoboter... gr... banket bakker....<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17691032783370665889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-58265549029793562162015-09-26T12:56:55.804+02:002015-09-26T12:56:55.804+02:00Deze reactie is verwijderd door de auteur.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-87116939151708557562015-08-16T10:11:06.893+02:002015-08-16T10:11:06.893+02:00heel leuk wel jammer dat de vulling niet met banaa...heel leuk wel jammer dat de vulling niet met banaan of marsepijn ,.. wasAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-88105935419286798992015-07-06T21:27:25.012+02:002015-07-06T21:27:25.012+02:00Callebaut heeft zeker chocolade met meer dan 50% c...Callebaut heeft zeker chocolade met meer dan 50% cacao. Tot wel 90 zelf. Ik denk in totaal wel 400 soorten. Chocolade verwarm je niet au Bain omdat water en chocolade de grootste vijanden zijn. Doe het beter zeer rustig in de magnetron. Heel langzaam omdat het snel verbrand, maar alles beter dan au Bain marie. En ik zag een reactie van iemand over bewaren. Je kunt wel optimaal bewaren om de chocolade niet wit te laten kristalliseren maar als je niet 100% goed voor kristaliseerd (de juiste naam voor tableren) dan weet je nooit waar het probleem vandaan komt. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-34193038371343720342014-12-29T12:39:32.159+01:002014-12-29T12:39:32.159+01:00Dag Eva,
Geweldig mooi wat je creëert en knap dat...Dag Eva,<br /><br />Geweldig mooi wat je creëert en knap dat je het zo duidelijk stap voor stap uitlegt. Ik ben zelf ook net begonnen met chocolade creaties uit eigen keuken, dus ik wet dat het niet éénvoudig is om het allemaal perfect te krijgen.<br /><br />Maar én ding wou ik je toch laten weten. Kijk vooral eens verder dan industriële chocolade als je zulke creaties maakt. Vroeger dacht ik ook dat Callebaut en Côte D'or het van het was, maar vandaag weet ik wel beter. Ik ontdekte zelf de wereld van origine chocolades, die hebben oneindig veel meer smaak dan de typische belgische bulk chocolade. Elke origine heeft zijn eigen smaaktonen, zoals rood fruit (Madagascar), aardse tonen (Venezuela), kruidige tonen (Vietnam) - zonder dat er smaakstoffen toegevoegd werden.<br /><br />Super om mee te koken zijn de producten van Willie's Cacao. Zij hebben ondermeer callets van verschillenden origines (bijvoorbeeld Madagascar of Rio Caribe).<br /><br />Neem eens een kijkje op mijn site www.beantobar.be over dit type chocolade en nog veel belangrijker, ga zelf op speurtocht en proef! Je zult het je niet beklagen! :-)<br /><br />Keep up the good work! Kris Kellenshttp://www.beantobar.benoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-75050055157247726972014-02-17T16:34:34.038+01:002014-02-17T16:34:34.038+01:00Hallo, ik heb ondertussen het probleem al gevonden...Hallo, ik heb ondertussen het probleem al gevonden, ze waren opgestuurd in een doos waarbij de doos een verdachte geur had. Nu blijkt dat er een hele plek op de doos zit, waarschijnlijk benzine, en mijn vormen zijn daardoor aangetast. Ik heb ondertussen nieuwe vormen gekregen en die laten geen smaak af.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-11107261188370028082014-02-11T14:20:12.239+01:002014-02-11T14:20:12.239+01:00Ik vroeg me af of je weet waar ik smaakstoffen kan...Ik vroeg me af of je weet waar ik smaakstoffen kan bestellen met banaan?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-47937630013715774242014-02-01T10:58:18.367+01:002014-02-01T10:58:18.367+01:00Hallo, ik gebruik die vormen inderdaad ook. Ik heb...Hallo, ik gebruik die vormen inderdaad ook. Ik heb er echter nog nooit problemen mee gehad. Kan het misschien komen door de manier waarop je ze afwast? Dat het misschien geen plastieksmaak maar zeepsmaak is?? Ik probeer maar mee te denken...Evahttps://www.blogger.com/profile/03241690746048531654noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-91578256320798147412014-01-26T09:56:28.257+01:002014-01-26T09:56:28.257+01:00Hey Eva,
Ik heb een vraagje voor jou ivm je siloc...Hey Eva,<br /><br />Ik heb een vraagje voor jou ivm je siloconen pralinevormen. Ik heb me er onlangs ook aangeschaft van Silikomart. Ik zie op je foto's dat jij die ook hebt, nu heb ik het probleem dat mijn pralines echt naar plastiek smaken als ik ze eruit haal. Had/heb jij dat probleem ook? En zo ja, wat heb je ertegen gedaan, Ik heb ondertussen al 2 keer alles in de vuilbak moeten smijten.<br /><br />Merci voor het antwoord,<br />TinnneAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-86172500364215602842013-12-18T11:55:17.073+01:002013-12-18T11:55:17.073+01:00Je vorm beetje invetten met olie. Gaan ze ook mooi...Je vorm beetje invetten met olie. Gaan ze ook mooi van glimmen en je proeft er niks van. Ik ben kok dus het helpt.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-79685625553882328032013-11-10T11:10:58.133+01:002013-11-10T11:10:58.133+01:00Hallo,
Ik bewaar mijn pralines zelf eigenlijk ste...Hallo,<br /><br />Ik bewaar mijn pralines zelf eigenlijk steeds in de koelkast. De vullingen die ik maak, laten het meestal niet toe om ze buiten de koelkast te bewaren. Ik stop ze in een goed afgesloten doos in de koelkast en het lukt prima zo. Het is uiteraard ook belangrijk dat ze goed getempereerd worden, maar dat zal je als patissier vast wel weten. :)<br />Ik neem ze een kwartiertje voor het opdienen uit de koelkast.<br /><br />Meer info hierover vind je ook in mijn boek. ;)Evahttps://www.blogger.com/profile/03241690746048531654noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-91471061953815392062013-11-10T01:15:32.123+01:002013-11-10T01:15:32.123+01:00Geweldig Eva! En wat gaaf dat je een boek hebt gem...Geweldig Eva! En wat gaaf dat je een boek hebt gemaakt. <br />Ik ben zelf beginnend patissier, en maak regelmatig pralines.<br />Ik ben er alleen nog niet helemaal uit hoe ik ze het best kan bewaren.<br />In de koelkast zit er al snel condens op.<br />Ik ga binnenkort kerstbonbons maken voor vrienden en familie, en die wil ik dan ook in een mooi doosje weggeven.<br />Heb je misschien tips hoe ik ze mooi kan houden en het liefst buiten de koelkast? Zoals jij ze op de foto hebt?<br /><br />Groetjes Danielle!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-64635551314846429432013-09-08T00:47:00.243+02:002013-09-08T00:47:00.243+02:00Hey,
Wat misschien ook een leuke tip is, ik heb v...Hey,<br /><br />Wat misschien ook een leuke tip is, ik heb via een vriendin een toffe webshop ontdekt waar je alle ingrediënten kunt bestellen om zelf thuis pralines te maken.<br />www.pralinesmaken.beAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-61166184085643495592013-08-28T13:04:54.613+02:002013-08-28T13:04:54.613+02:00hey,
ik heb in Maleisië een curcus pralines maken...hey,<br /><br />ik heb in Maleisië een curcus pralines maken gehad, en ik was van plan ze ook zelf te maken vanmiddag, maar ik kan nergens recepten voor fruitvullingen vinden... Bij die curcus gebruikten we appel, sinaasappel, mint, passievrucht en aarbei.<br />Heb jij misschien nog een goed recept voor fruitvullingen?<br />thanks<br />jonneAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-72380903231909355282013-06-11T21:04:16.909+02:002013-06-11T21:04:16.909+02:00Hallo,
Daarvoor dien je de chocolade inderdaad ee...Hallo,<br /><br />Daarvoor dien je de chocolade inderdaad eerst te tempereren. Daarna gewoon in de vormpjes gieten, laten opstijven en dan zijn ze klaar! :)<br /><br />Succes!Evahttps://www.blogger.com/profile/03241690746048531654noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-11092583726517794462013-06-11T20:25:56.333+02:002013-06-11T20:25:56.333+02:00Hey, Eva
Klein vraagje....Voor volle pralines,ttz...Hey, Eva<br /><br />Klein vraagje....Voor volle pralines,ttz all chocolate dark. Zonder vulling!!! is dit hetzelfde procedé? Ik ben momenteel in de Usa en zou graag volle dark chocolate tabletten of bonbons maken.<br />Thank you for the reply<br />RitaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-12810861752693098992013-02-24T14:46:29.395+01:002013-02-24T14:46:29.395+01:00Leuk nieuws: mijn eigen boek over pralines is nu u...Leuk nieuws: mijn eigen boek over pralines is nu uit!<br />Meer info vind je hier: http://smulhuisje.blogspot.be/p/mijn-pralineboek.htmlEvahttps://www.blogger.com/profile/03241690746048531654noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-34788802823547926582012-10-07T19:35:44.433+02:002012-10-07T19:35:44.433+02:00Mijn eerste probeerselen met ikea-ijsblokjesvormen...Mijn eerste probeerselen met ikea-ijsblokjesvormen geprobeerd: lekkere pralines maar zeer moeilijk uit de vorm te krijgen, geen glans meer en ongeveer de helft met een stuk uit het omhulsel. Navraag gedaan in de kookwinkel: ijsblokjesvormen lukken niet omdat deze niet glad genoeg zijn aan de binnenkant. Best dus investeren in een siliconenmould speciaal voor pralines (of ander chocoladewerk). <br />Met een harde vorm heb ik het nog niet geprobeerd. <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-29966522690014964252012-08-31T11:34:44.181+02:002012-08-31T11:34:44.181+02:00Wat ziet dit er super uit! Krijg direct zin in cho...Wat ziet dit er super uit! Krijg direct zin in chocolade....Manninhttp://www.baksels.netnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-14802089884818790982012-06-25T16:32:48.471+02:002012-06-25T16:32:48.471+02:00Beste Eva,
Bedankt voor je leuke recepten voor het...Beste Eva,<br />Bedankt voor je leuke recepten voor het maken van pralines. Ik heb ondertussen al enkele reeksen gemaakt volgens jouw recepten, mét succes! Ondertussen heb ik zelfs een nieuwe variatie uitgevonden! Ik deel ze graag met je:<br />Het omhulsel maak ik uit pure chocolade 74%<br />Voor de vulling neem ik jouw basisrecept voor ganache (50 gr. room + 50 gr. chocolade). Ik heb aan de room de fijngeraspte zeste van een sinaasappel toegevoegd en vervolgens melkchocolade door de warme room gesmolten. Het resultaat is een pure praline met een zoete vulling met subtiel sinaasappelaroma. Wij vonden ze lekker, dus misschien eens het proberen waard? ;-)<br /><br />Groetjes & proficiat met je blogs (ook je andere blog spreekt me erg aan omdat ik zelf ook een zoon heb met autisme)<br />MarleenMarleennoreply@blogger.com