tag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post5937380588139519157..comments2024-03-27T09:40:39.026+01:00Comments on Eva's Smulhuisje: Melo-cakesEvahttp://www.blogger.com/profile/03241690746048531654noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-39319815831408986132021-10-14T12:34:53.362+02:002021-10-14T12:34:53.362+02:00Hoeveel agar agar gebruik je dan voor dit recept a...Hoeveel agar agar gebruik je dan voor dit recept a.u.b.?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12571253291557260357noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-19892670108951994202019-02-24T18:38:40.401+01:002019-02-24T18:38:40.401+01:00Koekjes vandaag gemaakt. Bedankt voor het recept. ...Koekjes vandaag gemaakt. Bedankt voor het recept. <br />Heb overgoten met witte chocolade, eens iets aparts.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-3918248985184096122019-02-20T15:25:40.868+01:002019-02-20T15:25:40.868+01:00Ik maakte vandaag voor de tweede keer dit recept. ...Ik maakte vandaag voor de tweede keer dit recept. De eerste keer dat ik het maakte kon ik bij het vierde koekje de vulling al niet mooi meer spuiten omdat dit helemaal op stijfde. Naar mijn gevoel was het nog te veel gelatine.<br />Bij de tweede keer werkte ik met 50ml eiwit en 3,5blaadjes gelatine ipv 5(10g). <br />Met deze vulling kon ik mooi 12 koekjes bespuiten en na drie uur in de frigo te staan is de vulling niet superstijd geworden maar net stijf genoeg om zijn vorm te behouden maar zacht genoeg om te smelten in de mond. Verder wel een zeer goed recept!mvenhttps://www.blogger.com/profile/14944005115990068915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-10341404353698102212018-03-29T14:51:47.932+02:002018-03-29T14:51:47.932+02:00beste, dit is een heel goed recept, maar ik heb de...beste, dit is een heel goed recept, maar ik heb de vulling aangepast naar 100 ml eiwit, 6 blaadjes gelatine e, 105 gr suker en 75 ml water.<br />rond de koekjes heb ik nog een laag chocolade gedaan opdat ze lekker knapperig zouden blijvenAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-61867921187121273042018-02-09T13:28:12.860+01:002018-02-09T13:28:12.860+01:00Deze reactie is verwijderd door de auteur.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08179030434979042681noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-90277898729452338552018-02-07T11:19:28.156+01:002018-02-07T11:19:28.156+01:00Gisteren bij toeval een rvs "Chocolade Smeltk...Gisteren bij toeval een rvs "Chocolade Smeltkroes Dubbele Boiler Melk Kom Boter Snoep Warmer" tegen gekomen en besteld. Heb geloof ik 3,50 betaald en hij heeft aan beide kanten een handig schenk tuitje dus je kan gelijk boven je pannetje chocolade er over schenken scheelt een hoop knoeiwerk denk ik Anouk en de mellow cakes komen mooier in de chocolade te zitten. Ik heb ze vorige week gemaakt ook met twee blaadjes gelantine (was meer dan genoeg) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-718768984703037462017-10-23T22:47:42.428+02:002017-10-23T22:47:42.428+02:00He dag ,
Beetje confituur aan je koekje smeren, e...He dag ,<br /><br />Beetje confituur aan je koekje smeren, en het probleem zou opgelost moeten zijn<br /><br />Mvg<br />Rutger heyninckAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/02212608811901658956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-53771112958038975232015-09-27T07:59:13.731+02:002015-09-27T07:59:13.731+02:00Hoe lang zijn ze houdbaar? Gewoon in de kast of mo...Hoe lang zijn ze houdbaar? Gewoon in de kast of moet je ze bewaren in de koelkast en wordt het koekjesdeeg dan niet week?hildenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-40635437352151688912015-09-26T15:22:20.011+02:002015-09-26T15:22:20.011+02:00Beste Eva,
Bedankt om dit -uitgeteste, verbeterde...Beste Eva,<br /><br />Bedankt om dit -uitgeteste, verbeterde- recept hier te delen. Het is prima gelukt, héél lekker !!!<br />Heb juist iets te lang gewacht om mijn tweede reeks koekjes te spuiten (ik had twee roostertjes in de koelkast), dus het eiwit was al ietsje brokkelig aan het worden maar het lukte nog. Voor de ganache heb ik 250 ml room aan de kook gebracht, van het vuur nemen, en daar 200 gr zw. chocolade in smelten al roerend, met 2 eetlepels pure cacao. Dat giet makkelijker dan pure chocolade, en het glanst ook een beetje nadat het is opgesteven. Groetjes, Anou NijsAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-77235084666790442442014-01-11T22:32:11.148+01:002014-01-11T22:32:11.148+01:00Zonder gelatine blijft eiwit niet stevig. Met 2 bl...Zonder gelatine blijft eiwit niet stevig. Met 2 blaadjes is het goed gelukt<br />ritanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-17487863326011595392014-01-09T13:53:16.356+01:002014-01-09T13:53:16.356+01:00Geweekte gelatine loste slechts gedeeltelijk op in...Geweekte gelatine loste slechts gedeeltelijk op in suikersiroop. de rest werd 1 harde suikerbrok. De overige nog lopende siroop toch maar bij eiwit geklopt en het was uiteindelijk net stijf genoeg. Volgende keer ga ik proberen zonder gelatine, in andere recepten wordt er ook geen gebruiktritanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-3051806664844766042013-07-03T11:21:23.340+02:002013-07-03T11:21:23.340+02:00O ja, inderdaad. :) Er moet gewoon een (klein) snu...O ja, inderdaad. :) Er moet gewoon een (klein) snuifje zout bij het koekjesdeeg.Evahttps://www.blogger.com/profile/03241690746048531654noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-41879618216998729372013-07-03T10:09:52.034+02:002013-07-03T10:09:52.034+02:00Hey Eva, kijk ik hier over, of staat er nergens in...Hey Eva, kijk ik hier over, of staat er nergens in het recept waar je het zout moet bij doen?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-46345750196837875342013-03-24T07:58:06.776+01:002013-03-24T07:58:06.776+01:00Teveel eiwitten en geen gelatine in huis. Dan maar...Teveel eiwitten en geen gelatine in huis. Dan maar zonder geprobeerd en het is prachtig gelukt, alleen is de vulling wel wat minder stevig. <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-13570400976326252422012-11-21T15:44:42.555+01:002012-11-21T15:44:42.555+01:00Hey, ik heb dit eens gemaakt met een recept vanop ...Hey, ik heb dit eens gemaakt met een recept vanop njam tv van chocolatier Dominique Persoone, daar heet het Black boobies. Dat was supergoed gelukt. Ik moest ze wel in de frigo bewaren om de chocolade knapperig te houden maar dan nog was het eiwit lekker smeuïg, dus als je er nog eens wil maken is dat recept zeker een aanrader!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-56448894562632130412012-07-19T17:38:22.913+02:002012-07-19T17:38:22.913+02:00Ik heb het recept van Sophie dumont ook geprobeert...Ik heb het recept van Sophie dumont ook geprobeert en had al van in t begin mijn twijfels bij de hoeveelheid gelatine en inderdaad: veel te veel. Ik kon hem niet meer spuiten. Maar dat isniet de eerste keer dat ik van iemand hoor dat die recepten van haar niet correct zijn. Maar ik ga met plezier jouw recept uitproberen.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-33166045662189260482011-12-29T20:53:34.883+01:002011-12-29T20:53:34.883+01:00net geprobeerd, en , gelukt! bedankt!
Elsnet geprobeerd, en , gelukt! bedankt!<br /><br />ElsAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-57313132251583397692011-12-25T16:09:22.364+01:002011-12-25T16:09:22.364+01:00Ga ik zeker eens maken! Ziet er echt lekker uit!
b...Ga ik zeker eens maken! Ziet er echt lekker uit!<br />bedankt :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-86735705376814982462011-12-23T16:18:49.270+01:002011-12-23T16:18:49.270+01:00ik heb die vulling gedaan met de propoties die je ...ik heb die vulling gedaan met de propoties die je hierboven gaf maar ai ai da schuim was al zo hard voor ik het op de koekjes kon spuiten ppfffff en zonder te treuzelen , misschien te lang blijven kloppen om het af te koelen ????snoopykennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-15662331520327170152011-11-17T21:16:42.410+01:002011-11-17T21:16:42.410+01:00Ik heb ook het recept van Sofie Dumont al geprobee...Ik heb ook het recept van Sofie Dumont al geprobeerd en het was niet gelukt...<br />Koekjes geen probleem en chocolade ook niet, maar het eiwit was veel te stijf! Ik kon het bijna niet in mijn spuitzak doen... Het bleef ook niet plakken aan mijn koekjes. Jammer, want het bleek wel veel werk te zijn...<br />Ik probeer jouw recept dus zeker uit!<br />Bedankt!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-1854718279172006442011-10-31T11:26:23.107+01:002011-10-31T11:26:23.107+01:00Hoi Eva,
Voor wie niet graag gelatine gebruikt (we...Hoi Eva,<br />Voor wie niet graag gelatine gebruikt (wegens vegetariër zijnde of zo)kan je ook gebruik maken van agar-agar-poeder. Verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels in zakjes pers 4gr verpakt. En héél handig in gebruik!Eleninoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-61114717229160245722011-09-22T20:34:43.780+02:002011-09-22T20:34:43.780+02:00Ik heb het recept van Sofie geprobeerd en mijn eiw...Ik heb het recept van Sofie geprobeerd en mijn eiwit was reeds stijf voordat ik het in de spuitzak kon doen... Te veel gelatine blaadjes denk ik. Ik ga jouw nieuw recept zeker proberen, thanx!!Tinenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-19686661597694299262011-09-18T14:07:14.647+02:002011-09-18T14:07:14.647+02:00hallo, merci voor het aangepaste recept. Ik probee...hallo, merci voor het aangepaste recept. Ik probeerde ze gisteren ook te maken met het originele recept aar inderdaad, veel te lopende ganache en veeel te stijf eiwit. vreemd dat het er op tv zo goed uitzag!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-23166754985883865812011-09-17T15:39:19.506+02:002011-09-17T15:39:19.506+02:00merci, ik had ook het probleem met de chocolade, e...merci, ik had ook het probleem met de chocolade, en was ook al van plan ze een keer te maken met enkel gesmolten chocolade...wat ik zeker in de loop van de week (laatste week vakantie) ga doen. <br />voor de rest zijn ze wel heerlijk...nellynoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8255701162297129327.post-51536541674060001252011-09-11T22:54:10.723+02:002011-09-11T22:54:10.723+02:00Wat een lekekr koekie(eetbaare an je kleine helper...Wat een lekekr koekie(eetbaare an je kleine helper):)<br />Ik vind het bijzonder je stap voor stap recepten:)Anonymousnoreply@blogger.com