Gnocchi uit de oven met ham, brie en vijgen
Wat een verrassend lekker gerechtje! Erg eenvoudig en erg lekker... Absoluut aan te raden dus!
Leg de gnocchi in een ovenschaal, verdeel er de ham en vijgen over en giet het room-kaas mengsel erover. Plaats in de oven voor 25-30 minuten.
Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)
500 g gnocchi, uit de versafdeling
2 dikke plakken beenham, in stukjes gesneden of een pakje hamblokjes
4 verse vijgen
150 g brie
150 g room
een snuifje peper
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kook de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. (bij mij was dit 3 minuten koken in gezouten water) Giet af en zet even opzij.
Verwijder korst van de brie en snijd de kaas in stukjes. Meng met de room en kruid met peper.
Was de vijgen en snijd ze in stukken.
Leg de gnocchi in een ovenschaal, verdeel er de ham en vijgen over en giet het room-kaas mengsel erover. Plaats in de oven voor 25-30 minuten.
Smakelijk!!!
(gebaseerd op een recept uit Libelle Lekker)
Reacties
Een reactie posten