Courgette gevuld met tonijn en paprika

Vroeger aten we met ons gezin vaak courgette gevuld met gehakt. Ditmaal koos ik voor een wat gezondere / magere versie met tonijn. Lekker! En het bleek een prima combinatie te zijn met zilvervliesrijst en rucola.


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

2 courgetten
1 ui (of als je dat niet hebt: 2 teentjes knoflook zoals ik deed)
1 rode paprika (of zoete puntpaprika)
1 blikje tonijn in olie
70 g tomatenconcentraat
een beetje paprikapoeder
peper en zout

Verwarm alvast de oven voor op 200°C.

Snijd de courgetten door in de lengte en schraap met een lepeltje de pitten en het zachte vruchtvlees er uit. Hou dit bij want je hebt het nog nodig.

Pel en versnipper de ui (of knoflook) en snij de paprika in stukjes.

Giet de tonijn af en vang de olie op. Verhit wat tonijnolie in een pan. Bak hierin de ui, de paprika, de  inhoud van de courgette (eventueel wat versneden) en schep het tomatenconcentraat erbij. Voeg de tonijn toe en breng het geheel op smaak met paprikapoeder, peper en een beetje zout.

Leg de courgetten in een ovenschaal, vul ze met het tonijn-paprikamengsel en bak ze 15 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven. Smakelijk!

 



(recept uit Allerhande van Albert Heijn)

Reacties

Populaire posts