Zelfgemaakte hamburgers met radijs, aardappel en spekreepjes uit de oven

Njammie, erg lekker, dit gerechtje! Heerlijke hamburgers en een leuke, frisse combinatie met de (geroosterde) radijsjes. Mmm!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

800 g aardappelen
100 g spekreepjes
2 à 3 eetlepels olijfolie
2 bosjes radijzen met loof
1 ui
600 g gemengd gehakt
1 ei
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels paneermeel (of stukjes brood, zoals ik deed)
200 g verse roomkaas met kruiden, als sausje
peper en zout

Verwarm alvast de oven voor op 200°C.

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Verdeel deze met de spekblokjes over een bakplaat en druppel er 2 à 3 eetlepels olijfolie over. Kruid met wat peper en zout en bak 35 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven.


Was en halveer de radijzen. Houd het loof nog bij. Verdeel de radijzen na 35 minuten baktijd over de bakplaat en laat het geheel nog 10 minuten verder bakken.


Tijd om de hamburgers te maken! 

Pel en versnipper de ui. Kneed het gehakt met de ui, het ei, de mosterd, het paneermeel (of brood) en een beetje peper en zout goed door elkaar. Maak kleine hamburgertjes van het gehakt.

Bak de hamburgers ongeveer 4 minuten per zijde in wat olie in een pan met antiaanbaklaag.


Snijd het radijsloof wat fijner en meng het met de aardappels, het spek en de radijzen. 
Op mijn foto's zie je geen radijsloof omdat ik radijsjes zonder loof had gekocht...

Serveer alles samen met de verse roomkaas met kruiden. Heerlijk!


(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts