Pinda-speculaas-sinaasappeltruffels (met zeezout bovenop)

Pure chocolade en (zee)zout... Ik vind het een hemelse combinatie. Voeg daar dan nog pinda, speculaas en sinaasappel bij en je krijgt super lekkere truffels!


Dit heb je nodig:
(voor +/- 15 truffels)

125 g speculaasjes
1 sinaasappel (liefst bio)
100 g pindakaas
100 g pure chocolade
2,5 g ongezouten goede boter
zeezout

Verkruimel de speculaasjes. Dat kan je gemakkelijk doen door ze in een diepvrieszakje te stoppen en er met een deegroller over te rollen.

Was de sinaasappel goed en rasp de schil eraf. De sinaasappel zelf kan je nog voor een ander gerechtje gebruiken. Of gewoon zo opeten (of drinken) natuurlijk! Ben je niet zo heel gek van sinaasappel, rasp dan slechts de helft van de schil.

Roer de speculaaskruimels, de sinaasappelrasp en de pindakaas goed door elkaar. Maak je handen vochtig en rol +/- 15 balletjes (ongeveer 2,5 cm doorsnede). Zet in de koelkast.



Smelt de chocolade met de boter al roerend op een matig vuur of in de magnetron (een minuut verwarmen, roeren, weer verwarmen, weer roeren, ...). Dompel de truffels een voor een in de gesmolten chocolade en laat ze uitlekken op een vork en daarna op een rooster.

Laat ze een beetje drogen en bestrooi ze voor de chocolade helemaal is opgesteven met zeezout. Ik gebruikte grof zeezout, dat ik eerst met behulp van de vijzel een beetje fijner maakte.



Laat de chocolade volledig opstijven in de koelkast.

Genieten maar!


(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts