Kipsouvlaki met hummus, salade en pitabroodjes

Een lichte maaltijd waar niet al te veel werk aan is. Een ideale maaltijd ook om buiten te eten, genietend van het mooie lenteweer... Gezellig!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

4 kipfilets
4 theelepels olijfolie
1 eetlepel gedroogde oregano
een snuifje gedroogde chilivlokken
1 citroen
4 pitabroodjes
200 g hummus
peper en zout

voor de salade:
220 g slamengeling
twee handenvol kerstomaten
1/2 komkommer
1 paprika (kleur naar keuze)
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels rodewijnazijn
peper en zout

EXTRA: 4 à 8 metalen spiesen (naargelang hun formaat) & een grillpan

Halveer de kerstomaten, snijd de komkommer en de paprika in blokjes en meng met de sla, de olijfolie, de azijn en wat peper en zout. Zet de salade even opzij.

Rooster de pitabroodjes. (in de broodrooster of de oven)

Snijd de kip in blokjes (+/- 4 cm). Meng ze met de olijfolie, de oregano, de chilivlokken en wat peper en zout. Rijg de kip aan de spiesen, verhit een grillpan op hoog vuur en bak de souvlaki een vijftal minuten aan alle zijden gaar en goudbruin. (extra olijfolie toevoegen is niet nodig!) Neem de pan van het vuur en knijp wat citroensap over de kip uit.


Serveer de souvlaki met de salade, de hummus en de pitabroodjes. Genieten!


(recept uit het magazine Foodies)

Reacties

Populaire posts