Hotdogs met chipolata, zwarte bonen en jalapeñosalsa

Normaal trekken manlief en ik er ieder jaar een verlengd weekend op uit naar Londen. Daar toekomen voelt inmiddels echt wel een beetje als thuiskomen. Met heel het corona-gedoe is het ondertussen langer dan normaal geleden dat we onze favoriete stad bezochten. Om dat gemis toch een klein beetje goed te maken, hebben we nu dit recept. Het grote streetfood-gehalte bracht ons tijdens het eten van deze maaltijd immers helemaal terug naar die fantastische 'streetfood markets' die we steevast bezoeken. De sfeer, de geuren, de culturen, de kleuren én natuurlijk de smaken... genieten! Deze hotdogs brachten ons volledig in die gezellige sfeer. Zo lekker! Zeker niet de laatste keer dat ze hier op tafel kwamen!!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

4 chipolataworstjes
4 harde broodjes
100 g geraspte mozzarella
zure room, voor de afwerking

voor de zwartebonensalsa:
400 g zwarte bonen (blik)
150 g spekreepjes
1 ui
2 teentjes knoflook
3 rode chilipepers
400 g tomatenblokjes (blik)
1/2 bosje koriander (of peterselie als je geen koriander lust)
1 eetlepel bruine suiker
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel cayennepeper
peper en zout

voor de jalapeñosalsa:
50 g jalapeño's (bokaal)
1/2 bosje koriander (of peterselie als je geen koriander lust)
2 lente-uitjes
scheutje olijfolie

Eerst maak je de bonensalsa. Je gaat hiervoor als volgt te werk...

Pel en versnipper de ui en de knoflook. Verwijder de zaadlijsten uit de chilipepers en hak ze in heel kleine stukjes. (opgelet: was je handen daarna héél grondig en kom in tussentijd zeker niet aan je ogen!)

Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en roerbak de ui, de knoflook en de spekreepjes zo'n 5 minuten. Voeg dan de chilipepers, het paprikapoeder en de cayennepeper toe en schep 2 minuten om.

Voeg dan de tomatenblokjes, de zwarte bonen, de koriander (fijngehakt of geknipt), de bruine suiker, peper en zout toe en roer alles goed door elkaar. Laat 10 minuten op een zacht vuur indikken.


Maak ondertussen de jalapeñosalsa.

Mix hiervoor de jalapeño's samen met de lente-ui, de korianderblaadjes en een scheutje olijfolie grof met behulp van een staafmixer tot je een smeuïge salsa krijgt.

Verwarm nu best al de ovengrill even voor.

Tijd om de chipolataworstjes te maken! Bak ze krokant in een scheutje olijfolie in de pan.
Snijd de broodjes in (niet helemaal door) in de lengte, leg ze in een ovenschoteltje en vul ze met de worstjes, de bonensalsa en de geraspte mozzarella. Zet enkele minuten onder de voorverwarmde grill tot de kaas gesmolten is.

Werk de hotdogs af met de zure room en de jalapeñosalsa. Smullen maar!

 

 

(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts