Fattoush: heerlijke Libanese salade! (versie met pitabroodjes)

De Libanese keuken ... ze is niet zo bekend als de Italiaanse of Franse, maar o wat een lekkere gerechten! Toen ik dit recept van fattoush tegenkwam wist ik meteen dat het ik zou maken. En deze fattoush bleek dan ook nog eens erg lekker, bijna net zo lekker als die van ons favoriete Libanese restaurant! ;)


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

3 grote pitabroodjes
2 tomaten
4 kropjes little gem of 1 krop ijsbergsla
4 mini-komkommers
1 bosje verse peterselie
1 bosje verse munt
3 lente-uitjes
1 bussel radijsjes
1 teentje knoflook
1 (bio)citroen
40 g frambozenconfituur
15 ml appelazijn (of eventueel wijnazijn)
olijfolie
peper en zout

Verwarm de oven alvast voor op 200°C.

Snijd de pitabroodjes in driehoekjes en bestrijk ze met olijfolie en wat peper en zout. Bak ze 5 minuten (of iets langer), tot ze lekker krokant zijn.

 

Snijd de tomaten in partjes, de komkommers in plakjes, de radijzen in schijfjes en de lente-uitjes in ringen. Hak of knip de blaadjes van de peterselie en de munt grof en voeg alles bij elkaar.


Rasp de schil van de citroen.
Meng voor de dressing 5 eetlepels olijfolie, het sap van 1 citroen, de frambozenconfituur, de azijn en de citroenschil. Pel de knoflook en pers deze bij de dressing. Kruid tenslotte met peper en zout.

Meng de groenten met de dressing en verdeel de broodjes over de salade. SMAKELIJK!!


(gebaseerd op een recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts