Gepaneerde feta met een eenvoudig zomers slaatje

Een bijzonder snel gerechtje dat superlekker smaakt bij dit warme weer! Je kan het als lunch eten, maar met een stukje brood erbij kan het ook perfect als luchtig, zomers avondeten. Heel lekker!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

4 plakken feta, 100 g elk (ik nam 2 plakken van 200 g en sneed die in de helft)
4 handjesvol gemengde sla
1/2 komkommer
een bosje radijzen
2 eieren
3 eetlepels room
80 g paneermeel of panko
enkele eetlepels bloem
peper en zout


Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd in plakjes.
Snijd ook de radijzen in plakjes.

Meng de sla met de komkommer en de radijzen en doe er desgewenst een beetje vinaigrette bij. (ik voegde gewoon een flinke scheut olijfolie en een scheutje wittewijnazijn toe)

Klop de eieren los met de room en kruid met peper en zout.
Doe wat bloem in een bord en leg het paneermeel of de panko op een ander bord.

Haal de plakken feta eerst door de bloem, dan door het eiermengsel en tenslotte door het paneermeel.


Verhit een scheutje (olijf)olie in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de gepaneerde feta aan beide kanten goudbruin.

Serveer de feta op het slamengsel. Smullen maar!



Reacties

Populaire posts