Crémeux met zoute karamel en brownie, afgewerkt met chocolade en popcorn

Dit dessertje maakte ik met oudjaar. Ik had het nog nooit eerder gemaakt, dus kwam het enkele dagen vooraf al eens op tafel om het uit te testen. Wel, het was helemaal geen straf om deze crémeux twee keer kort na elkaar te eten. Lekker!!!


Dit heb je nodig:
(voor 8 à 10 kleine porties of voor 4 à 5 grote)

4 stukken brownie (voor op de bodem van de glaasjes/schaaltjes)
25 g pure chocolade
50 g gezoete popcorn
550 ml melk
30 g vanillepuddingpoeder
1 eetlepel cacaopoeder
150 g witte kristalsuiker
100 g gezouten boter


Giet 100 ml van de melk in een schaaltje en los er het puddingpoeder en het cacaopoeder in op.

Giet de overige 450 ml melk in een kookpotje en breng aan de kook. Zet het vuur wat lager (of even af) wanneer de melk begint te stijgen.

Doe ondertussen de suiker in een ander kookpotje en voeg 50 ml water toe. Laat nu zonder te roeren koken tot karamel. Blijf er zeker bij want het kan snel gaan! Wacht tot de luchtbelletjes amberkleurig worden en meng dan snel met een garde. Voeg meteen de gezouten boter (in blokjes) toe en laat deze al roerend smelten.

Giet het puddingpoeder-mengsel in de kokende melk (breng de melk weer zacht aan de kook als dat niet meer zo is) en voeg ook de karamel toe. Klop op het vuur tot een romige crème.



Laat de crème wat afkoelen tot lauw.

Verbrokkel de brownies in glazen en schep er de crème over.

Je kan de crémeux lauw of gekoeld eten.
Rasp de chocolade grof en strooi deze er samen met de popcorn vlak voor het serveren over.
Mmm, onweerstaanbaar!


(recept uit Carrefour Food Magazine)

Reacties

Populaire posts