Tuna melt met salade van prinsessenboontjes
Tuna melt? Dat is een soort croque/tosti met tonijnsalade en gesmolten kaas... een Amerikaanse klassieker. Wij probeerden hem gisteren voor het eerst uit en dit was zéker niet de laatste keer.
In Amerika wordt een tuna melt vaak geserveerd met zoute ribbelchips. Deze versie is wat gezonder met koude prinsessenboontjes erbij... ook super lekker!
Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)
8 (bij voorkeur dikke) sneetjes brood
8 (bij voorkeur dikke) sneetjes brood
200 g tonijn in eigen nat, uit blik
1 lente-uitje
2 eetlepels gesnipperde bieslook
2 eetlepels kappertjes
16 augurk-schijfjes, uit pot
100 à 150 g geraspte cheddar
2 eetlepels zure room
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel graanmosterd
peper en zout
een scheut olijfolie
voor de salade:
400 g prinsessenboontjes
1/2 bosje peterselie
1 rode ui
1 eetlepel graanmosterd
1 eetlepel honing
2 eetlepels appelazijn
een scheut olijfolie
peper en zout
Snijd de uiteindes van de boontjes, snijd ze in de helft en kook (blancheer) ze 8 minuten in lichtgezouten water. Giet ze af in een vergiet, spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken.
Pel en versnipper de rode ui.
Versnipper de peterselie.
Meng de uien, de peterselie, de mosterd, de appelazijn, de honing, een scheutje olijfolie en peper en zout naar smaak door de boontjes. Zet fris weg.
Laat de tonijn uitlekken, schep in een kom en maak de stukken wat los met een vork.
Snijd de lente-ui in fijne ringen.
Meng de lente-ui, de bieslook, de kappertjes, de mayonaise, de zure room en de graanmosterd onder de tonijn en kruid het mengsel met wat peper en zout.
Beleg 4 sneetjes brood met de tonijnsalade, 4 schijfjes augurk en de geraspte cheddar. Leg er een sneetje brood op en bestrijk met behulp van een keukenkwastje met olijfolie.
Bak/grill de croques in een croque-monsieur machine of grill-machine goudbruin en krokant.
Serveer met de salade van prinsessenboontjes en desgewenst ook nog met een sausje. (cocktailsaus, ketchup, ...)
Reacties
Een reactie posten