Papillot van witte vis met tomaat, olijf en feta

Niet veel zin om lang in de keuken te staan en wél zin in een heerlijke, gezonde maaltijd? Dan is deze vispapillot zeker wat voor jou! Wat een smaakbommetje!! En zijn er gezinsleden die bepaalde ingrediënten niet lusten? Geen enkel probleem; iedereen heeft immers zijn eigen (al dan niet aangepaste) portie. Bij ons was er bijvoorbeeld eentje zonder feta en eentje met een vegetarische burger i.p.v. vis. Perfect mogelijk!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

600 g witte vis (naar keuze, wij namen schelvis)
2 grote tomaten
1 rode ui
1 teentje knoflook
een handvol olijven (ontpit)
4 zongedroogde tomaten
2 eetlepels kappertjes
1 citroen
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels witte wijn
100 g feta
4 takjes verse oregano (of wat gedroogde oregano)
peper en zout

Snijd de tomaten in partjes, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Pel de rode ui en snijd hem in dunne ringen.
Pel en versnipper de knoflook.
Snijd de olijven in ringen.
Snijd de zongedroogde tomaten fijn.

Snijd de citroen doormidden en knijp 1 helft uit in een kommetje. Snijd de andere helft in schijfjes (om erbij te serveren). Meng het citroensap met de olijfolie en de witte wijn.


Leg 4 velletjes aluminiumfolie of bakpapier open en verdeel de vis hierover.
Schep er alle groenten over. (tomaat, ui, knoflook, olijf, zongedroogde tomaat, kappertjes)
Lepel het citroen-olijfolie-wijnmengsel erover.
Bestrooi met oregano, peper en zout.
Verbrokkel tenslotte de feta erover.

Plooi de pakketjes goed dicht en laat ze minstens 20 minuten bakken in de op 180°C voorverwarmde oven. (bij ons werd het 22 minuten, is ook afhankelijk van de dikte van de vis)


Je kan de papillots desgewenst serveren met stokbrood.

Smakelijk!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts