Heerlijk romig bananenijs (zonder ijsmachine!)
Dit ijs maak je heel gemakkelijk én zonder ijsmachine. Vollédig goedgekeurd door beide zonen en ook ikzelf vond het heel erg lekker. Perfect van structuur ook. Mmm!
Dit heb je nodig:
(voor een 7-tal kleine ijsjes)
2 rijpe bananen
2 eigelen
200 g witte suiker
200 g room (30% vet) - goed gekoeld
om te versieren: cacaopoeder of geraspte chocolade & eventueel muntblaadjes
EXTRA: siliconen vormpjes, een cupcakeblik of kleine kommetjes
Pel de bananen en mix ze met de staafmixer.
Klop de room half stijf. (dik vloeibaar)
Klop de eigelen los met de suiker. (met de mixer of in de keukenmachine)
Schep alle ingrediënten voorzichtig door elkaar. Klop niet te hard want anders klop je de lucht weer uit de room. Giet het mengsel in de vormen en plaats in de diepvriezer.
Een dag nadien is het ijs zeker klaar. Serveer met wat cacaopoeder of geraspte chocolade eroverheen. Mmm!
Dit heb je nodig:
(voor een 7-tal kleine ijsjes)
2 rijpe bananen
2 eigelen
200 g witte suiker
200 g room (30% vet) - goed gekoeld
om te versieren: cacaopoeder of geraspte chocolade & eventueel muntblaadjes
EXTRA: siliconen vormpjes, een cupcakeblik of kleine kommetjes
Pel de bananen en mix ze met de staafmixer.
Klop de eigelen los met de suiker. (met de mixer of in de keukenmachine)
Schep alle ingrediënten voorzichtig door elkaar. Klop niet te hard want anders klop je de lucht weer uit de room. Giet het mengsel in de vormen en plaats in de diepvriezer.
Een dag nadien is het ijs zeker klaar. Serveer met wat cacaopoeder of geraspte chocolade eroverheen. Mmm!
(bron van dit recept: onbekend)
Reacties
Een reactie posten