Kippengehaktballetjes met prei in curry

Die combinatie van de zachte smaak van kippengehakt samen met een pittige curry... Mmm! Echt lekker! Ik maakte de saus wel net iets té pittig... Volgende keer een beetje minder groene currypasta! ;)


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

300 g kippengehakt
2 preistengels
1 eetlepel groene currypasta (in het originele recept stond 2 eetlepels, maar dat was écht te veel!)
200 ml kokosmelk
peper en zout

EXTRA: grote pan met deksel

Kruid het gehakt met wat peper en zout en rol er gehaktballen van. Bak ze aan alle kanten bruin in wat olijfolie. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn. (ze worden daarna nog gekookt) Houd de pan nog even opzij. Die heb je nog nodig.


Snijd ondertussen de prei in ringen.

Haal de gehaktballen uit de pan en zet ze even apart.
Doe de preiringen in de pan, giet er een flinke scheut water bij en zet het deksel op de pan. Stoof een zestal minuten.

Voeg de kokosmelk en de currypasta bij de prei. Kruid met wat peper en zout en schep goed door elkaar. Voeg dan de gehaktballen toe en laat nog enkele minuten op middelhoog vuur (en met deksel) koken tot de balletjes gaar zijn.

Smakelijk!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts