Gegratineerde aardappelen met gehakt op Mexicaanse wijze

Comfort food op z'n best. Zelfs de zoon die niet dol is op aardappelen schepte zijn bord nog eens vol en we konden met het hele gezin echt niet genoeg krijgen van dit gerecht. Zooooo lekker!!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 kg aardappelen
peper en zout
paprikapoeder
5 eetle
pels olie
1 ui
1 teentje knoflook
600 g rundergehakt
1,5 theelepels chilivlokken
400 g tomatenblokjes (blik)
snuifje suiker
150 g maïs (blik)
400 g kidneybonen (blik)
100 g cheddar (stuk of eventueel gemalen)
200 g room, vetgehalte minstens 30%
100 g jalapeño's (pot)
4 takjes verse peterselie

Verwarm de oven voor op 200°C.

Was de aardappelen goed, snijd ze in de helft of in vier stukken (afhankelijk van het formaat) en meng ze met wat peper, 1 theelepel zout, 1 theelepel paprikapoeder en 3 eetlepels olijfolie.
Verdeel ze over een bakplaat en bak 40 minuten in de voorverwarmde oven.


Pel en versnipper de ui en de knoflook. Verhit een scheut olie in een grote diepe pan en bak er het gehakt rul in. Bak ui, knoflook en de chilivlokken kort mee. Voeg dan de tomatenblokjes toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en suiker. Laat 15 minuten pruttelen op zacht vuur.

Giet de maïs en de kidneybonen af en spoel ze kort onder koud stromend water. (in een vergiet/zeef)
Voeg de maïs en de bonen toe aan de pan.


Rasp de cheddar grof.
Klop de room op (bijna stijf) en meng de helft van de geraspte cheddar erdoor.

Neem de aardappelen uit de oven en verdeel de inhoud van de pan erover. Schep de cheddar-room eroverheen en bestrooi het geheel met de overige cheddar.


Bak nog 10 minuten in de oven op 200°C.

Laat de jalapeño's uitlekken. Hak de peterselie fijn.
Verdeel de jalapeño's, de peterselie en 1/5 theelepel chilivlokken over het gerecht. Klaar!!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts