Balsamicopaddenstoelen met parmezaanpuree (VEGGIE)
Een heel geslaagd, smaakvol vegetarisch gerechtje! Het is nog steeds het perfecte seizoen om paddenstoelen te eten en wat zijn ze lekker op deze manier, mmm!
Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)
800 g (puree)aardappelen
4 teentjes knoflook
500 g gemengde paddenstoelen
6 eetlepels goede (room)boter
7 eetlepels balsamico-azijn
2 eetlepels vloeibare honing
100 g parmezaan (stuk of 1/2 gemalen en 1/2 geschaafd)
4 takjes verse peterselie
125 ml melk
peper en zout
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in gezouten water in zo'n 20 minuten gaar.
Pel de knoflook en hak hem fijn.
Snijd de paddenstoelen een beetje kleiner, naargelang hun formaat.
Verhit 3 eetlepels boter in een grote pan en bak er de paddenstoelen 8 minuten al roerend in.
Bak de knoflook de laatste 2 minuten mee. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout en roer tenslotte de balsamico en de honing erdoor.
Bak nog 4 minuten op laag vuur.
Hak/knip de peterselie grof en roer door de paddenstoelen. (van het vuur)
Rasp de helft van de parmezaan fijn.
Giet de aardappelen af en voeg de melk, 3 eetlepels boter en de fijngemalen parmezaan toe. Stamp tot puree met een pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de paddenstoelen op de puree en werk af met geschaafde parmezaan. Smullen!
Reacties
Een reactie posten