Pistolets met mosterd, witte bonen, kerstomaat, ontbijtspek, kaas, augurk en spiegelei
Supergemakkelijke comfort food. Ik vond het best een originele combinatie, maar dit gerechtje was heel geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar!
(voor 4 personen)
80 g ontbijtspek/bacon
100 g kerstomaten
1 teentje knoflook
400 g witte bonen (blik/bokaal)
4 eieren
80 g augurken in schijfjes (pot)
100 g belegen kaas
4 pistolets of broodjes
4 theelepels mosterd
peper en zout
Bak het ontbijtspek in een droge pan lekker knapperig.
Pel en versnipper de knoflook.
Giet de bonen af, spoel ze en laat ze uitlekken.
Neem de bacon uit de pan en laat de tomaten een drietal minuten bakken in het hete bakvet.
Voeg de knoflook toe en bak deze kort mee. Voeg dan de bonen toe en verwarm even. Breng op smaak met wat peper en zout.
Snijd de pistolets open en bestrijk de onderste helft met mosterd.
Beleg ze vervolgens met het bonen-tomatenmengsel, de kaas, de spiegeleieren, het ontbijtspek en de augurk. Leg de bovenste helft van de pistolets bovenop. Smakelijk!!
Reacties
Een reactie posten