Dip van witte bonen met gebakken artisjok (een keertje iets anders dan hummus!)

Ik ben gek van hummus en zou het zowat overal bij kunnen eten (nu ja, dat nu ook weer niet ... maar toch). Deze dip moet er echter zeker niet voor onderdoen! Hij is snel gemaakt en super lekker!! Van structuur lijkt hij sterk op hummus, maar van smaak is hij natuurlijk net iets anders. Heerlijk!
De artisjokken moeten er uiteraard niet per sé bij, maar wij aten het op deze manier als onderdeel van een kleine tapasmaaltijd.


Dit heb je nodig:
(voor 4 à 6 personen als hapje of bijgerecht)

500 g witte bonen (of cannellinibonen), bokaal
400 g artisjokhartjes, bokaal
1 teentje knoflook
een handvol verse basilicum
een handvol verse kervel of peterselie (of nog een ander kruid)
sap van 1/2 citroen
5 eetlepels olijfolie
peper en zout


Spoel de bonen in een vergiet of grote zeef onder de kraan en laat ze uitlekken.
Pel de knoflook.

Doe de bonen, de knoflook, het citroensap, 4 eetlepels olijfolie, een beetje peper en zout in de keukenmachine en mix alles tot een gladde dip. Heb je geen keukenmachine? Dan werkt een staafmixer vast ook wel.

Laat de artisjokhartjes uitlekken. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak ze daarin goudbruin. Kruid ze met peper en zout.


Strijk de wittebonendip open op een bord en leg de gebakken artisjokhartjes erop.
Verdeel basilicum, de andere kruiden en 1 eetlepel olijfolie erover en werk af met nog een beetje peper en zout.



(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts