Frittata met gehakt, krieltjes, spinazie, zongedroogde tomaat en feta

Frittata: een omelet op z'n Italiaans! Deze versie met gehakt, krieltjes, spinazie en feta is superlekker én ook heel gemakkelijk te maken.

Dit heb je nodig:

6 eieren
200 g gemengd gehakt
150 g spinazie
1 courgette
300 g krieltjes
100 g halfzongedroogde tomaten
70 g feta
een scheutje melk
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel currypoeder
peper en zout


Snijd de krieltjes in plakjes en kook ze beetgaar in gezouten water.

Bak het gehakt rul in een grote pan.
Kruid het met het paprikapoeder en met wat peper en zout. Zet even opzij.

Snijd de courgette in de lengte doormidden en dan in halve maantjes.
Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.




Giet de krieltjes af, laat ze even uitlekken en voeg ze dan toe aan het gehakt, samen met de courgette en de zongedroogde tomaten. Kruid alles nog eens met peper en zout en laat even bakken.

Meng de spinazie eronder en laat deze slinken.


Klop de eieren los met een scheutje melk en kruid met het currypoeder, peper en zout.
Giet het eiermengsel in de pan met het gehakt en de groenten en verkruimel de feta erover.
Laat garen op een middelhoog vuur onder een deksel tot de frittata volledig gaar is.


Lekker!!!



(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts