Gebakken gnocchi met kerstomaten, mozzarellabolletjes en pesto, geserveerd met focaccia
Een heel snel, eenvoudig Italiaans getint gerechtje dat hier bijzonder in de smaak viel. Zeker iets om nog eens te maken!
Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)
500 g kant-en-klare gnocchi
500 g kerstomaten in verschillende kleuren
250 mini-mozzarellabolletjes
een handvol verse basilicum
140 g kant-en-klare groene pesto
4 eetlepels pijnboompitten
1 of 2 focaccia's voor erbij (kant-en-klaar, nog even af te bakken)
peper en zout
Bak de focaccia in de oven of airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit wat olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi rondom lichtbruin en krokant.
Rooster de pijnboompitten kort in een pan zonder vetstof.
Spoel en halveer de kerstomaten.
Leg de gnocchi in een grote serveerschaal en leg er de tomaten en de mozzarellabolletjes bovenop/tussen. Werk het gerechtje af met wat peper en zout, enkele schepjes pesto, de pijnboompitten en de basilicumblaadjes. Eenvoudig en lekker!
(voor 4 personen)
500 g kant-en-klare gnocchi
500 g kerstomaten in verschillende kleuren
250 mini-mozzarellabolletjes
een handvol verse basilicum
140 g kant-en-klare groene pesto
4 eetlepels pijnboompitten
1 of 2 focaccia's voor erbij (kant-en-klaar, nog even af te bakken)
peper en zout
Bak de focaccia in de oven of airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit wat olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi rondom lichtbruin en krokant.
Rooster de pijnboompitten kort in een pan zonder vetstof.
Spoel en halveer de kerstomaten.
Leg de gnocchi in een grote serveerschaal en leg er de tomaten en de mozzarellabolletjes bovenop/tussen. Werk het gerechtje af met wat peper en zout, enkele schepjes pesto, de pijnboompitten en de basilicumblaadjes. Eenvoudig en lekker!
(recept uit Libelle Lekker)
Reacties
Een reactie posten