Geitenkaasdip met geroosterde tomaten en kikkererwten & gemakkelijke homemade crackers

Wij aten dit als onderdeel van een tapas-maaltijd, maar het kan uiteraard ook prima als aperitiefhapje. Heerlijk, deze geitenkaasdip! Mijn homemade crackers (van tortillawraps gemaakt!) werden al snel heel erg bruin, maar waren gelukkig nét niet verbrand en nog heel erg lekker. De oven in de gaten houden dus!

Dit heb je nodig:
(voor 4 à 6 personen)

250 g kerstomaten
1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht 125 gram)
1 dikke teen knoflook
2 theelepels olijfolie
1/2 theelepel komijnpoeder
1 theelepel gedroogde oregano
een snuifje cayennepeper
150 g zachte geitenkaas (zoals het piramidevormig kuipje van Chavroux)
50 g volle Griekse yoghurt
1 citroen (liefst bio)
2 tortillawraps
peper en zout

Verwarm alvast de oven voor op 200°C.


Snijd of knip de wraps in grote punten en verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel met wat olijf- of andere olie en bestrooi met (zee)zout. Schep met je handen goed door elkaar en kruid met peper. Plaats ongeveer 7 minuten in de oven (of korter! houd goed in het oog dat ze niet te donker worden!) Laat afkoelen.

Zet de oven daarna op 180°C.

Leg de kerstomaten en de (afgespoelde en uitgelekte) kikkererwten in een ovenschaal.
Pel en pers de knoflook en voeg deze toe.
Voeg ook 2 eetlepels olijfolie, de cayennepeper, de komijn, de oregano, peper en zout toe en schep door elkaar. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de tomaatjes openbarsten.

Roer ondertussen de geitenkaas, de Griekse yoghurt, een beetje geraspte citroenschil en wat peper en zout door elkaar en verspreid dit mengsel over de rand van een groot bord.


Schep de tomaten en kikkererwten in het midden van het bord en werk het geheel af met een beetje extra oregano. Serveer met de crackers... smakelijk!

(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts