Zelfgemaakte koude tartaarsaus

Een heerlijke tartaarsaus... Ik maakte ze klaar bij onze teppanyaki - met vlees, vis en vegetarische alternatieven - met kerst. Klassiek wordt deze saus bij vis geserveerd, maar ook bij vlees past ze uitstekend. Ze viel enorm in de smaak bij alle gasten. Mmm!

Liever een warme tartaarsaus? Kijk dan zeker eens naar dit recept. Ook belachelijk lekker!!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

6 eetlepels mayonaise
1 eetlepel kappertjes
3-tal kleine augurken
1 kleine sjalot (of 1/2 sjalot, naar smaak)
1 eetlepel gehakte verse peterselie
1 eetlepel gehakte verse bieslook


Snijd de augurken in kleine stukjes.
Pel en versnipper de sjalot.

Meng alle ingrediënten goed door elkaar.


Proef even en voeg ingrediënten toe naar smaak.
Ik vond mijn tartaar aanvankelijk wat te sterk van smaak doordat ik vrij veel sjalot had gebruikt. Ik heb vervolgens nog wat extra augurkjes, mayonaise én ook (best wel wat) Griekse yoghurt toegevoegd. Daarna was de saus helemaal top! De eerste keer dat ik ze maakte voegde ik minder (diepvries)sjalot toe en zat de smaak meteen goed vond ik. De versie met Griekse yoghurt was wat zachter en romiger. Je kan er dus gerust wat mee experimenteren tot het helemaal goed zit naar jouw smaak!


(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts