Jambalaya met bloemkoolrijst
Jambalaya... Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Het is een eenpansgerecht uit het zuiden van de Verenigde Staten dat een beetje doet denken aan paella. In dit gerecht wordt immers ook vis én vlees verwerkt. Er blijken veel varianten van dit gerecht te zijn. Meestal wordt rijst gebruikt, maar ik maakte een jambalaya met bloemkoolrijst. (ja, alweer koolhydraatarm dus ;)) Lekker hoor!
Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)
1 bloemkool
1 grote ui
4 worstjes naar keuze
200 g kippenblokjes
2 teentjes knoflook
2 tomaten
2 groene paprika's
200 g bleekselderij
1 grote courgette
1,5 eetlepels cajunkruiden (eventueel zelf te maken volgens DIT recept),,
tabasco
1/2 groentenbouillonblokje
100 g gekookte reuzengarnalen
EXTRA: grote (wok)pan met deksel
Pel en versnipper de ui en bak deze glazig in wat olie in een grote (wok)pan.
Snijd de worst in plakjes en bak ze samen met de kippenblokjes twee minuten - al roerend - mee met de ui.
Pel en pers de knoflook. Snijd de tomaten, paprika's bleekselderij en courgette in stukjes en voeg alles toe in de pan.
Kruid met de cajunkruiden en enkele druppels tabasco. Voeg 250 ml water en het 1/2 bouillonblokje toe en laat 30 minuten pruttelen in de pan mét deksel op laag vuur.
Maal (in de keukenmachine) of rasp ondertussen de bloemkool tot 'rijst' en roerbak deze een tweetal minuten met een snuifje zout op hoog vuur in wat olie.
Voeg op het einde de garnalen toe in de pan en warm nog even door.
Schep de bloemkoolrijst in diepe borden en schep daarop de jambalaya. Lekker!
Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)
1 bloemkool
1 grote ui
4 worstjes naar keuze
200 g kippenblokjes
2 teentjes knoflook
2 tomaten
2 groene paprika's
200 g bleekselderij
1 grote courgette
1,5 eetlepels cajunkruiden (eventueel zelf te maken volgens DIT recept),,
tabasco
1/2 groentenbouillonblokje
100 g gekookte reuzengarnalen
EXTRA: grote (wok)pan met deksel
Pel en versnipper de ui en bak deze glazig in wat olie in een grote (wok)pan.
Snijd de worst in plakjes en bak ze samen met de kippenblokjes twee minuten - al roerend - mee met de ui.
Pel en pers de knoflook. Snijd de tomaten, paprika's bleekselderij en courgette in stukjes en voeg alles toe in de pan.
Kruid met de cajunkruiden en enkele druppels tabasco. Voeg 250 ml water en het 1/2 bouillonblokje toe en laat 30 minuten pruttelen in de pan mét deksel op laag vuur.
Maal (in de keukenmachine) of rasp ondertussen de bloemkool tot 'rijst' en roerbak deze een tweetal minuten met een snuifje zout op hoog vuur in wat olie.
Voeg op het einde de garnalen toe in de pan en warm nog even door.
Schep de bloemkoolrijst in diepe borden en schep daarop de jambalaya. Lekker!
(recept uit 'Lekker & makkelijk koolhydraatarm')
Reacties
Een reactie posten