Gebakken vis met met een mosterdsausje, krieltjes, spekblokjes en komkommerslierten

Vis en vlees in één gerechtje? Ja, waarom niet... super lekker, deze combinatie! En het mosterdsausje maakt dit gerecht helemaal af, mmm!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

800 g krieltjes
2 komkommers
1,5 eetlepel balsamicoazijn
1/2 theelepel suiker
6 takjes dille
400 g zalmfilet
200 g witte visfilet (naar keuze)
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels boter
8 eetlepels bloem (60 à 80 gram)
250 ml melk
1/2 groentebouillonblokje
3 eetlepels mosterd
100 g spekblokjes
4 eetlepels olijfolie
peper en zout

Kook de krieltjes (ongeschild) zo'n 15 minuten en giet af.

Schaaf ondertussen de komkommers met een dunschiller in dunne, lange plakken. Meng deze met de azijn, de suiker en wat zout. Knip of hak de dille fijn en meng eveneens met de komkommer.


Snijd de visfilets in stukken. Giet het citroensap erover en kruid met peper en zout.

Verhit de boter in een (steel)pannetje/kookpotje en bak er 2 eetlepels bloem al roerend (met een garde) in. Schenk al roerend de melk en 250 ml water erbij. Breng aan de kook en roer het 1/2 bouillonblokje erdoor. Kook de saus 5 minuten op laag vuur. Roer tenslotte de mosterd en nog wat peper en zout erdoor en houd de saus warm.

Bak de spekblokjes zonder vetstof in een grote pan al roerend knapperig en neem ze uit de pan.
Bak de krieltjes in het bakvet en druk ze met een spatel een beetje stuk. Bak ze aan alle kanten goudbruin. Meng ze tenslotte met het spek en kruid met een beetje peper.

Wentel de vis in 6 eetlepels bloem. Verhit wat olie in een (tweede) pan en bak de vis er 3 à 4 minuten per zijde in.

Serveer alles samen en... geniet!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts