Ovengebakken appelchips met heerlijke kaneel-honingdipsaus

Tijd om nog eens een receptje uit mijn boek De Fruitplaneet klaar te maken!

Deze appelchips zijn absoluut niet moeilijk te maken, maar ze moeten wel een hele tijd in de oven. 
De saus (mmm, kaneel en honing!) werd hier na het dippen met héél veel smaak verder opgelepeld... zoooo lekker!


Dit heb je nodig:
(voor 1 volledige bakplaat)

1 appel
100 gram kwark / plattekaas
1 eetlepel vloeibare honing
1/4 theelepel kaneelpoeder

Verwarm de oven alvast voor op 100°C.

Was de appel, verwijder met een appelboor het klokhuis en snijd het vruchtvlees (mét schil) in flinterdunne schijfjes. Dit doe je bij voorkeur met een mandoline, maar als je dat niet hebt kan je een rasp of mesje gebruiken.

Bekleed het rooster van de oven met een vel bakpapier en verdeel de appelschijfjes hierover.

Plaats de appelschijfjes voor 2 à 3 uur op 100°C in de oven. Ga geregeld even kijken en let erop dat ze niet te bruin worden. De baktijd is afhankelijk van hoe vochtig de appel juist is.

Afgekoeld worden de chips lekker knapperig!

Meng voor de saus de kwark met de honing en de kaneel. Smullen maar!!!


Dit recept komt uit De Fruitplaneet. Meer info over het boek (echt boek & PDF-versie) is HIER te vinden.

Reacties

Populaire posts