Kaassalade met mosterd en oude kaas (voor op de boterham)

Jaren geleden was er om de hoek van waar we toen woonden een kaaswinkeltje. Ze verkochten er uitsluitend Belgische kazen en ook nog wat broodbeleg en leuke geschenkartikelen. Bijna iedere keer dat we er kwamen lieten we ons verleiden door hun zelfgemaakte kaassalade. Ze hadden twee soorten: een met graanmosterd en een met paprika ... allebei overheerlijk! We wonen nu ergens anders en het winkeltje is er ook helemaal niet meer, maar nu en dan krijg ik weer zin in die heerlijke kaassalade van toen. Hij is misschien niet exact hetzelfde als de salade die we kochten, maar deze zelfgemaakte salade proeft zeker ook naar meer! Lekker!!!

Dit heb je nodig:

115 g oude kaas (blok)
2 eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel mayonaise (zonder citroen)


Snijd de kaas in heel kleine blokjes. Ik gebruikte hiervoor de kleinste vakjes van mijn 'nicer dicer', maar je kan dit uiteraard ook gewoon met een mesje.

Roer dan alle ingrediënten door elkaar. Je kan de salade desgewenst nog wat bijkruiden met kruiden naar keuze, maar ik vind deze simpele versie eigenlijk helemaal goed zo.

Reacties

Populaire posts