Kroketten van zoete aardappel

Zoete aardappelen, chilivlokken, komijn, ... lekker exotische smaken in deze kroketjes. Ze vielen hier heel erg in de smaak. Geserveerd samen met schijfjes jalapeño: een topcombinatie!


Dit heb je nodig:
(voor een 8-tal kroketten)

800 g zoete aardappelen
4 cm verse gember
een handvol verse koriander (of peterselie als je niet graag koriander lust)
1,5 theelepels chilivlokken
1 eetlepel komijnpoeder
1 eidooier
2 eetlepels bloem (+ extra om het werkblad te bestuiven)
1 ei
100 g paneermeel
neutrale olie om in te bakken (zoals zonnebloemolie)
peper en zout

EXTRA: jalapeño-schijfjes om erbij te serveren


Snijd de zoete aardappelen in blokjes en kook ze in 15 à 20 minuten gaar. Pureer ze met een pureestamper. Kruid met peper en zout en zet even opzij.


Rasp de gember en meng deze met de koriander, de chilivlokken, de komijn, de eidooier en de bloem.


Klop het ei los en giet dit in een diep bord. Vul een ander diep bord met het paneermeel.

Bestuif je werkblad met bloem. Schep met een ijsschep balletjes uit de aardappelpuree, bedek ze met bloem en rol ze eerst door het ei en dan door het paneermeel. Het mogen platte balletjes worden.
De puree is vrij plakkerig en dit is dus niet zo simpel, maar geloof me: het loont!

Verhit een bodem olie in een pan en bak de kroketten er 3 à 4 minuten in. Keer ze halverwege om.
Leg ze op keukenpapier en bestrooi ze met een beetje zout.




Serveer met jalapeño's.
Zo lekker!



(recept uit het magazine van Carrefour België)

Reacties

Populaire posts