Miniquiches met krab en kokosmelk

Al sinds 2011 (of misschien al eerder - maar zo oud is de bewuste blogpost) maak ik geregeld deze heerlijke krabtaartjes. Toen ik het recept van deze miniquiches tegenkwam was mijn aandacht dus meteen getrokken. Krab en kokos, wat een leuke combinatie. Ik maakte ze als onderdeel van een tapasmaaltijd, altijd een topper hier. Geslaagd!

Dit heb je nodig:
(voor 12 miniquiches)

1 blikje krab
250 ml kokosmelk
2 eieren
1/2 limoen
1/2 Spaans pepertje (of wat chilipoeder en/of cayennepeper)
1 stukje (2 cm) gember
een handjevol verse bieslook
1 rol bladerdeeg
zout

Verwarm de oven alvast voor op 180°C.

Laat de krab uitlekken.
Klop de eieren los.
Rasp de schil van de limoen en pers het sap eruit.
Ontpit het pepertje en snijd in hele fijne stukjes.
Schil en rasp de gember.
Hak of knop de bieslook fijn.

Roer alle ingrediënten, behalve het bladerdeeg, door elkaar in een mengkom en voeg een flinke snuif zout toe.


Beboter een muffinvorm voor 12 muffins.
Snijd met behulp van een uitsteker of bijvoorbeeld een glas rondjes van 12 cm uit het bladerdeeg en plaats die in de muffinvorm. Vul met de krabvulling en bak zo'n 30 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.




(recept uit Libelle)

Reacties

Populaire posts