Gepaneerde geitenkaas met salade van spinazie, avocado en aardbeien

Aardbeien bij een hartig gerecht? Hmm, ik had daar altijd al mijn bedenkingen bij. Maar toen we op reis waren in Mallorca liet ik eindelijk mijn vooroordelen varen en at ik een salade met daarin ook aardbeien. Ja, het warme weer hielp natuurlijk, maar wat een topcombinatie was het! Ook dit gerechtje met gepaneerde geitenkaas (mmm!) en onder andere aardbeien stelde zeker niet teleur. Zo lekker!!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

400 g zachte geitenkaas (zoals het piramidevormig kuipje van Chavroux)
1 ei
60 g panko (Japans paneermeel met grovere vlokken dan gewoon paneermeel)
150 g verse spinazie
200 g aardbeien
1 avocado
enkele druppels citroensap
2 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel vloeibare honing
peper en zout
snuifje suiker
wat kiemen (naar keuze) en/of tuinkers voor de afwerking


Eerst maak je de vinaigrette. Roer hiervoor de olijfolie, de balsamicoazijn en de honing glad. Breng op smaak met peper, zout en suiker. Zet opzij.

Rooster de pijnboompitten kort in een droge pan. Zet ook even opzij.

Verwijder de steeltjes van de aardbeien en halveer de vruchten in de lengte.
Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het in partjes en druppel het citroensap er overheen.


Kluts het ei en zet het klaar in een schaaltje. Zet ook de panko klaar in een schaaltje of op een bord.
Roer de geitenkaas glad en maak er met behulp van 2 lepels een 12-tal balletjes van ter grootte van een walnoot. Wentel elk balletje telkens eerst door het ei en daarna door de panko.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en bak er de balletjes in vijf minuten rondom goudbruin in.




Leg onderaan de borden (of op de bodem van een serveerschaal als je niet per bord serveert) de spinazie en daarop de avocado en de aardbeien. Leg de geitenkaasballetjes er op en werk af met de vinaigrette, de pijnboompitten en de kiemen en/of tuinkers.

Lekker!!!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts