Ovenschotel met wentelteefjes, worst, paprika en cheddar

Ja hoor, je leest het juist: dit is een ovenschotel met wentelteefjes (french toast/verloren brood), een hartige versie uiteraard. Een heel geslaagd en origineel gerecht dat hier uitstekend in de smaak viel!



Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

8 sneetjes toastbrood
450 g chipolataworsten
3 lente-uitjes
1 rode paprika
5 eieren
300 ml melk
200 g geraspte cheddar
peper en zout


Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Snijd de lente-uitjes in ringen en zet ze opzij.
Snijd de paprika in blokjes. (verwijder eerst de steel en zaadlijsten) en zet ze ook opzij.
Snijd de worsten in stukken van 3 à 4 cm en bak ze goudbruin in een pan met wat boter of olijfolie.

Klop de eieren los met de melk in een mengschaal en kruid met peper en zout.
Snijd de sneetjes toastbrood diagonaal in de helft en wentel ze door het eimengsel. Schik ze in de ovenschaal. (opgelet: giet de rest van het eimengsel nog niet weg!)


Stop de stukjes worst tussen het brood.
Doe de lente-uitjes en de paprika bij de rest van het eimengsel en giet dit over de ovenschotel.
Werk af met de geraspte cheddar.


Bak het gerecht in 25 minuten goudbruin in de op 180°C voorverwarmde oven.



(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts