Rijkelijk gevulde groentenquiche

Deze quiche is rijkelijk gevuld met lekker veel groenten. Je kan hem (lauw)warm eten en natuurlijk smaakt hij ook uitstekend koud. Aan jou de keuze!


Dit heb je nodig:

600 g broccoli (1 grote broccoli of 2 kleine)
4 lente-uitjes
2 gele paprika's
300 g kerstomaten
100 g cheddar (blok)
300 g room (vetgehalte 20-30%)
5 eieren
nootmuskaat
1 rol bladerdeeg
3 eetlepels paneermeel
peper en zout

Snijd de broccoli in roosjes. Kook (blancheer) ze 3 minuten in gezouten water en giet af.
Snijd de lente-uitjes in ringen.
Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Halveer de kerstomaten.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de paprikareepjes er zo'n 2 minuten in.
Voeg dan de lente-ui toe en bak kort. Breng op smaak met wat peper en zout en neem de pan van het vuur.

Meng alle groenten (broccoli, paprika, lente-ui en kerstomaten) in een grote kom door elkaar.


Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Roer de room glad met de eieren en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Rasp de cheddar en roer 3/4 ervan door de saus. Hou 1/4 nog even opzij.

Rol het bladerdeeg samen met het bijgevoegde bakpapier uit in een taartvorm en bestrooi de bodem met het paneermeel.
Verdeel dan de groenten eroverheen. Schenk het room-mengsel erover en bestrooi met de overige cheddar.


Bak zo'n 45 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.
Heerlijk smullen!



(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts