Ovenpasta met ricotta, geroosterde kerstomaatjes, worst, feta en een kruidenslaatje

Pasta koken, ondertussen een supersimpel ricottasausje maken, alles samen in een ovenschotel leggen en 10 minuutjes de oven in ... Gemakkelijker kan het haast niet! En het is dan ook nog eens écht lekker!

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

400 g pasta (penne of andere pasta naar keuze)
500 g worstjes (of een chipolata in stukjes gesneden)
250 g kerstomaten, in trosjes
1/2 (bio-)citroen
een handvol verse kruiden en/of kiemen voor de afwerking (bijvoorbeeld, waterkers, peterselie, ...)
2 eetlepels pijnboompitten
100 ml kippenbouillon (100 ml heet/kokend water mengen met 1/5 kippenbouillonblokje)
250 g ricotta
100 g feta
200 ml room
scheutje olijfolie
peper en zout


Verwarm alvast de oven voor op 200°C.

Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Rasp ondertussen de helft van de schil van de citroen en pers het sap van 1 helft uit. Meng dit met de ricotta, de kippenbouillon en nog wat peper (en indien nodig zout).

Meng de saus in een ovenschotel met de pasta. Verdeel er de tomaten en de worstjes over en gaar 10 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven.



Verbrokkel de feta over het gerecht en gaar nog 10 minuten verder in de oven op 200°C.

Meng de kruiden/waterkers met de pijnboompitten en een scheutje olijfolie en kruid met wat peper en zout. 

Serveer de ovenpasta met het kruidenslaatje. Smakelijk!



(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts