Groenten uit de oven met kervel-bechamelsaus (VEGGIE)

Kervel: super gezond (zit o.a. boordevol vitamine C en ijzer) en zo lekker! Dit gerechtje zit vol heerlijke groenten en het kervelsausje maakt het helemaal af. Het viel hier erg in de smaak en zal vast vaker op tafel komen!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

800 g aardappelen
500 g wortelen
250 g champignons
4 lente-uitjes
1 grote ui
2 eetlepels ongezouten boter
2 eetlepels bloem
400 ml melk
1,5 groentenbouillonblokje
1 bosje kervel (ik nam 100 g gehakte kervel uit de diepvries)
125 g mozzarella (= 1 bol)

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Schraap de wortels en snijd ze in schijfjes. Kook ze samen in gezouten water gedurende zo'n 10-15 minuten en giet af.

Snijd ondertussen de champignons in grove stukken en de lente-uitjes in ringen.
Verhit een scheut olie in een pan en bak er de champignons met de lente-ui zo'n 7 minuten al roerend in. Breng op smaak met wat peper en zout, haal uit de pan en zet even opzij. Opgelet: de pan heb je zo meteen nog nodig!


Verwarm nu alvast de oven voor op 200°C.

Pel en snipper de ui. Verhit de boter in de pan en fruit er de ui glazig in. Bestrooi met de bloem en bak deze kort mee. Roer er dan 350 ml water en 400 ml melk doorheen. Breng aan de kook en voeg de bouillonblokjes (verkruimeld) toe. Kook al roerend tot de saus indikt. Breng op smaak met wat peper en een klein beetje zout.


Snijd de kervel fijn en roer hem door de saus.

Meng de aardappelen en wortelen met de kervel-bechamelsaus in een ovenschotel. Verdeel het champignonmengsel eroverheen. Scheur de mozzarella in stukjes en leg deze bovenaan.


Bak 15 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven.

Heerlijk!!!


Reacties

Populaire posts