Zelfgemaakte muhammara-dip (met walnoten en geroosterde paprika)

Dit had ik misschien beter gepost toen het nog herfst was. Ik maakte het dan ook in de herfst, op een moment dat ik nogal veel walnoten in huis had en daar dus iets mee wou doen. Ik kwam uit bij deze muhammara. Eén van onze favoriete restaurants serveert de Libanees-Syrische keuken en de smaak van deze dip bracht ons helemaal terug naar dat restaurant. Muhammara kan je gebruiken als dip, als spread op een (geroosterde) boterham, in een wrap, ... Veel mogelijkheden dus! Wij aten het met nog wat andere tapas erbij. Lekker!


Dit heb je nodig:

150 g geroosterde paprika (bokaal)
1 teen knoflook, gehakt/geperst
50 g tomatenpuree
150 g walnoten
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel komijnpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
een snuifje cayennepeper
1 eetlepel balsamicoazijn (of granaatappelmelasse als je dat kan vinden)
1 eetlepel citroensap
50 ml olijfolie

Veel recept is hier natuurlijk niet aan ... Mix gewoon alle ingrediënten in de keukenmachine (of met de staafmixer) en klaar is kees!

Garneer met wat muntblaadjes, peterselieblaadjes of granaatappelpitten.
In een afgesloten potje in de koelkast is de muhammara ongeveer een week houdbaar.



(recept zelf samengesteld uit verschillende online recepten)

Reacties

Populaire posts