Pastaschotel met roerbakgroenten, kip en rode pesto

Een pastagerechtje waar ik als niet zo grote pastafan toch helemaal dol op ben! Erg lekker en erg gemakkelijk te maken. Geslaagd!!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

300 g penne (of andere pasta)
300 g kipfilet
2 theelepels kipkruiden
1 rode ui
400 g roerbakgroenten (naar keuze)
1,5 theelepel gedroogde oregano
125 g slagroom met 30% vetgehalte
150 g rode pesto
100 g geraspte mozzarella
peper en zout

Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze rondom aan in een scheutje olijfolie in een grote pan.
Versnipper de rode ui en bak deze kort mee.
Voeg vervolgens de roerbakgroenten toe en bak zo'n 10 minuten mee.
Breng op smaak met peper zout en de oregano.

Schep het kip-groentemengsel in een ovenschotel en schep de pasta erdoorheen samen met de slagroom en de rode pesto. Bestrooi het geheel met de mozzarella.




Bak de schotel 20 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.
Mmm!


(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts