Pitabroodjes met fishsticks, koolsla en kruidendip

Een gemakkelijk receptje met kant-en-klare fishsticks, een lekkere koolsla met wat worteltjes en een kruidendip van dragon, peterselie, bieslook, kappertjes en augurken. Simpel en lekker, zo hebben we het graag!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

4 pitabroodjes
8 fishsticks, kant-en-klaar uit de diepvries
een zakje witte kool in reepjes
4 wortelen
1/2 bosje verse bladpeterselie
1 citroen
2 eetlepels mayonaise
4 eetlepels Griekse yoghurt
een snuifje chilipoeder
peper en zout

voor de kruidendip:
1 eetlepel verse gesnipperde dragon
1 eetlepel verse gesnipperde bladpeterselie
1 eetlepel verse gesnipperde bieslook
2 eetlepels kappertjes
2 eetlepels kleine augurken, fijngehakt
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels Griekse yoghurt
1 theelepel mosterd
een snuifje suiker
peper en zout

Maak eerst de dip door alle ingrediënten hiervoor door elkaar te roeren. Zet even weg in de koelkast.


Maak vervolgens de koolsla. Schil hiervoor de wortelen en rasp ze fijn. Versnipper de peterselie.
Meng tenslotte de witte kool met de wortelen, de peterselie, de mayonaise, Griekse yoghurt, een beetje citroensap, chilipoeder, peper en zout.


Bak de fishsticks volgens de aanwijzingen op de verpakking in de airfryer of oven.
Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster of in de oven.

Snijd de pitabroodjes doormidden en vul ze met de koolsla en de fishsticks. Werk af met een schepje van de kruidendip. Serveer met de rest van de koolsla en de dip. Smakelijk!


(gebaseerd op een recept in Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts