Bananenmousse met mango en honing

Heel lekker, deze mousse van bananen met een subtiele mango-toets en met een topping naar keuze! Mijn kinderen vroegen me meteen wanneer ik hem nog eens maak. Wel, dat doe ik vast binnenkort... Of we maken hem gezellig samen, nog beter!



Dit heb je nodig:
(voor een 8-tal kleine porties)

2 gelatineblaadjes
4 kleine rijpe bananen
1/2 rijpe mango
4 eetlepels honing (of agavesiroop, zoals in het originele recept)
1 limoen
200 g Griekse of Turkse yoghurt
2 eiwitten

Leg de gelatineblaadjes te weken in een schaaltje koud water. Zet even aan de kant.

Pel de bananen en snijd ze in stukken. Schil ook de mango en snijd het vruchtvlees eveneens in stukken. Mix de vruchten met de staafmixer (of in de keukenmachine). Roer de honing en het sap van de limoen erdoor.

Giet ongeveer 2 eetlepels van het mengsel in een klein pannetje en zet het vuur aan. Laat de gelatineblaadjes uitlekken en leg ze mee in de pan. Laat ze smelten en haal dan het pannetje weer van het vuur. Voeg nog enkele lepels vruchtenmengsel toe en giet het dan al roerend in de grote kom. Roer goed door elkaar.


Meng de yoghurt erdoor.
Klop de eiwitten goed stijf en schep ze voorzichtig door het mengsel, zodat je de lucht die je net in de eiwitten klopte er niet meteen weer uit klopt.


Verdeel de bananenmousse over glaasjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.


Werk de glaasjes af met een topping / toppings naar keuze. Denk bijvoorbeeld aan noten, rozijnen, gedroogde vruchten, chocoladehagelslag, suikerparels, ...

Smakelijk!


(recept uit het magazine van Delhaize)

Reacties

Populaire posts