Havermout-banaankoekjes
Mmm, knapperig vanbuiten en heerlijk zacht vanbinnen. Lekker hoor, deze koekjes! Ze zullen hier vast vaker uit mijn oven tevoorschijn komen!
Dit heb je nodig:
(voor een 25-tal kleine koekjes)
1 rijpe banaan
55 g rozijnen, gedroogde veenbessen en/of andere gedroogde vruchten
135 g havervlokken
60 g amandelmeel / amandelpoeder
20 g geraspte kokos
80 g honing
1 theelepel vanille-extract
1 theelepel kaneelpoeder
60 ml milde olijfolie
Verwarm de oven alvast voor op 180°C.
Prak de banaan in een mengkom. Meng dan alle ingrediënten goed door elkaar in de kom met behulp van een spatel.
Rol balletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat.
Bak de koekjes 25 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.
Laat ze afkoelen op de bakplaat.
Smakelijk!!!
Dit heb je nodig:
(voor een 25-tal kleine koekjes)
1 rijpe banaan
55 g rozijnen, gedroogde veenbessen en/of andere gedroogde vruchten
135 g havervlokken
60 g amandelmeel / amandelpoeder
20 g geraspte kokos
80 g honing
1 theelepel vanille-extract
1 theelepel kaneelpoeder
60 ml milde olijfolie
Verwarm de oven alvast voor op 180°C.
Prak de banaan in een mengkom. Meng dan alle ingrediënten goed door elkaar in de kom met behulp van een spatel.
Rol balletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat.
Bak de koekjes 25 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.
Laat ze afkoelen op de bakplaat.
Smakelijk!!!
(recept uit Libelle Lekker)
Reacties
Een reactie posten