Heerlijk krokante kipnuggets met gekruide yoghurt-knoflooksaus

Gezonde fastfood? Ja hoor, dat kan zeker! Bij dit gerechtje valt het helemaal niet op dat je (stiekem) gezond aan het eten bent en het is gewoon heel erg lekker. Zowel de nuggets zelf als de saus vielen bij ons absoluut in de smaak. Wij aten er nog kerstomaatjes en ovengebakken frietjes bij. Smullen maar!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

500 g kipfilet
2 teentjes knoflook
1 citroen (liefst bio, aangezien je de schil gebruikt)
2 takjes verse tijm of 1/2 theelepel gedroogde tijm
2 takjes verse dragon (kan uit uit de diepvries)
400 g Griekse yoghurt
100 g ongesuikerde cornflakes
40 g havermout
1 theelepel kippenkruiden
1/2 tot 1 theelepel zout
een flinke snuif peper
een scheutje olijfolie

Verwarm de oven alvast voor op 185°C.

Snijd de kipfilet in vrij dikke reepjes en/of blokjes.

Rasp de schil van de citroen.
Pel en versnipper een teentje knoflook.

Maak nu eerst de marinade. Meng daarvoor 200 g Griekse yoghurt met 1 theelepel citroenschil, het versnipperde teentje knoflook, de tijm, de kippenkruiden, een flinke snuif peper en 1/2 tot 1 theelepel zout.

Meng de kip met de marinade en plaats bij voorkeur een uur in de koelkast.
Ik deed dit wegens tijdsgebrek niet en ging meteen verder met het recept. Dat kan dus ook...


Doe de cornflakes in een diepvrieszakje en plet ze. Meng ze met de havermout en rol de gemarineerde kip erdoor.

Leg de kipnuggets in een ovenschotel of rechtstreeks op de (met bakpapier beklede) bakplaat en besprenkel ze met een scheutje olijfolie. Bak ze 20 minuten in de op 185°C voorverwarmde oven.


Tijd om het dipsausje te maken!
Pel en versnipper het overige teentje knoflook en hak de dragonblaadjes fijn.
Meng de knoflook en de dragon samen met wat peper en zout door de overige 200 g Griekse yoghurt.


Mmm, heerlijk!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts