Broccolipuree met gerookte zalm, zachte geitenkaas, veldsla en amandelen

Ik ben nogal gek van geitenkaas ... en eigenlijk ook wel van broccoli ... en puree ... en gerookte zalm ... en amandelen. Het spreekt voor zich dat dit gerechtje me kon bekoren! Mmm!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

280 g gerookte zalm
100 g zachte geitenkaas (zoals het piramidevormig kuipje van Chavroux)
1 grote broccoli
4 aardappelen
100 g veldsla
1 citroen
2 takjes dille
2 eetlepels zure room
2 eetlepels amandelschilfers
peper en zout


Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Verdeel de broccoli in roosjes en de steel van de broccoli in blokjes.

Kook de aardappelen en de broccoli samen in licht gezouten water.

Rooster de amandelschilfers kort in een hete pan zonder vetstof.
Snijd/knip de dille fijn.
Snijd de zalm in reepjes.


Giet de groenten af en stamp fijn met de zure room. Breng op smaak met een beetje geraspte citroenschil, een beetje citroensap, fijngesneden/-geknipte dille, peper en zout.

Serveer de puree met de zalmreepjes en werk het gerecht af met de veldsla, de amandelschilfers, de geitenkaas en een beetje peper.

Lekker!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts