Pasta carbonara met spek en garnalen
Ik postte al eens versie van pasta carbonara met erwtjes en ontbijtspek. Deze pasta carbonara is er eentje in 'surf & turf'-stijl (vlees en vis samen). Lekker hoor!!
Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)
400 g pasta (naar keuze)
200 g spekblokjes
400 g kleine roze garnalen
2 teentjes knoflook
4 eieren
100 g geraspte parmezaan
een handjevol verse peterselie
peper en zout
Breng een grote hoeveelheid gezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
Bak de spekblokjes zonder vetstof tot ze knapperig zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij. De pan heb je nog nodig.
Bak de garnalen in het bakvet van het spek. Neem ze uit de pan. (de pan heb je weer nodig)
Klop de eieren los in een kom en meng ze met de parmezaan. Breng op smaak met wat peper en zet opzij.
Hak de knoflook fijn en fruit deze aan in de pan. Voeg de pasta toe, meng goed door elkaar en neem van het vuur.
Roer het eier-kaasmengsel door de pasta. Roer vrij snel zodat het ei niet de kans krijgt om te stollen.
Voeg tenslotte de spekblokjes en de garnalen toe aan de pasta en serveer met de peterselie.
Smakelijk!!!
Reacties
Een reactie posten