Platbroden met wortel-bonenhummus, dadels en feta (VEGGIE)

 De Midden-Oosterse keuken kan mij enorm bekoren. Allemaal zo'n lekkere, interessante smaken en vaak ook vegetarisch en gezond! Dit gerechtje smaakte ons allevier enorm. Mmm! De moeite om eens te maken, dat beloof ik je!

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

4 platbroden (Libanese of Turkse winkel en in de grotere supermarkten)
6 wortelen
2 theelepels vloeibare honing
400 g witte bonen (blik)
1 teentje knoflook
1 theelepel tahin (optioneel - ik nam een lepel gewone hummus in de plaats)
1 theelepel garam masala (of ras el hanout), gedroogde kruidenmengeling
1 theelepel currypoeder
8 dadels (ontpit)
1 handvol verse peterselie
1 handvol walnoten
100 g feta
2 theelepels sesamzaadjes (ik nam pijnboompitten in de plaats, die had ik nog liggen)
2 theelepels gedroogde oregano
6 eetlepels olijfolie
peper en zout

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de wortelen en snijd ze in reepjes. Leg deze in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en 2 theelepels honing. Kruid met peper en zout, schep even door elkaar en bak 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.


Tijd om de hummus te maken!

Spoel de bonen in een vergiet of grote zeef.
Pel de knoflook.

Haal de wortelen uit de oven en doe de HELFT ervan in de kom van de keukenrobot (als je dat niet hebt lukt het vast ook met een staafmixer). Doe de bonen, de knoflook, de tahin, 4 eetlepels olijfolie, de garam masala, het currypoeder en peper en zout erbij. Mix tot een smeuïge massa.

Snijd de dadels fijn.
Hak de walnoten fijn.

Bak de platbroden nog even op in een klein scheutje olie in de pan.
Besmeer ze met de wortel-bonenhummus en verdeel er de resterende wortelen en de gehakte dadels over. Verbrokkel er de feta over en bestrooi met de noten. Knip de peterselie erboven fijn. Bestrooi tenslotte het gerecht met de sesamzaadjes en de oregano.

Lekker!


(recept uit Carrefour Food Magazine)

Reacties

Populaire posts