Pasta-caesarsalade met broccoli en spinazie (en met zelfgemaakte caesardressing)
Hierbij nog een gerechtje dat zoonlief eens klaarmaakte. Hij lust graag pasta en is dol op caesarsalade. Bij het doorbladeren van mijn receptenmap was zijn keuze dus snel gemaakt! En ja, het was erg lekker!
Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)
300 g linguine (of spaghetti)
400 g kipfilet, in reepjes
1 broccoli
100 g verse spinazie
1 krop Romeinse sla
50 g parmezaanschilfers
4 sneetjes (oud) brood
peper en zout
voor de dressing:
4 ansjovisfilets
2 teentjes knoflook
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
Kook de linguine beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de pasta af en spoel hem onder koud water. Laat uitlekken en afkoelen.
Snijd de kip in reepjes als dat nog niet gebeurd is. Kruid ze met wat peper en zout.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak er de reepjes kip in tot deze goudbruin en gaar zijn. Schep ze uit de pan en zet ze even opzij. De pan heb je nog nodig.
Snijd het brood in vierkantjes, giet wat extra olijfolie in de pan en bak de broodblokjes knapperig en goudbruin. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijd de broccoli in roosjes en kook ze in een vijftal minuten beetgaar en gezouten water. Laat ze goed uitlekken.
Tijd om de dressing te maken!
Pel de knoflook. Mix dan alle ingrediënten met behulp van de staafmixer en kruid wat bij met peper en zout naar smaak.
Was indien nodig de sla en de spinazie en snijd de sla in reepjes.
Doe de pasta, de spinazie, de sla en de broccoli en overgiet alles met de dressing. Meng goed door elkaar.
Werk de salade af met de kip, de parmezaanschilfers en de broodcroutons.
Smakelijk!!!
Reacties
Een reactie posten