Pasta carbonara met erwtjes

Een simpele pasta die verrassend lekker smaakt! Dit gerechtje tover je bovendien in een klein halfuurtje op tafel. Zeker de moeite om te maken!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

400 g pasta naar keuze
250 erwtjes (diepvries)
4 à 5 plakken ontbijtspek
6 eieren
170 g gemalen parmezaan
peper en zout

Breng gezouten water aan de kook en kook hierin de pasta net beetgaar. (zie aanwijzingen op de verpakking) Laat op het einde de erwtjes nog een minuutje mee koken. Giet af en bewaar 150 ml van het kookvocht.

Bak ondertussen het spek zonder vetstof in een pan met anti-aanbaklaag krokant en snijd/scheur in stukjes.

Klop de eieren in een schaal los met 120 g van de parmezaan en kruid met peper.


Meng de hete pasta en erwtjes met de eieren en een scheutje kookvocht. Roer goed.


Laat de pasta enkele minuten rusten en voeg tenslotte het spek toe. Bestrooi met nog een beetje parmezaan.

Smakelijk!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts